/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 27 maig de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico Projecte Arrelarreu: alumnes de l'Aula d'acollida de l'Institut Santa Eugènia expliquen un conte als més petits (vídeo) Un grup de nois i noies de l'Aula d'acollida de l'INS Santa Eugènia van explicar un conte als infants a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. El conte es titulava La llebre i la tortuga. Tota una experiència! Aquí teniu el vídeo (10')

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Paulo Freire FOTO: ARXIU WEB EL DIMONIPaulo Freire FOTO: ARXIU WEB EL DIMONI
: : Paulo Freire > Opinió | 20·10·2002

Salt capital

Manel Mesquita |

Tots els que vàrem viure el procés per la independència municipal que van protagonitzar saltencs i saltenques per recuperar la seva identitat davant de la capital, la gran Gerona de 1974, coneixem la capacitat d’organització dels veïns i veïnes de la vila metropolitana.

La Comissió per la Independència, motor d’aquell procés, aplegava tothom, totes les entitats i associacions del moment (l’activa Associació de Veïns de Salt, especialment), tots els partits polítics saltencs del moment… i concentrava totes les simpaties de les rodalies (tret de l’alcaldia capital, diuen).

Fou el punt de referència d’un moment certament històric. El mapa de la Catalunya municipalista es va ampliar aquell 1983 en el precís moment que Salt (i Sarrià de Ter) recuperava la seva identitat com a poble a les segones eleccions municipals democràtiques de la nostra història comuna recent. Ara, gairebé vint anys després, un nou procés engrescador se’ns presenta des del mateix rovell de l’ou saltenc. L’escola d’adults (el Centre de Formació d’Adults Les Bernardes) ens proposa participar a fer plegats un Salt solidari, des del Salt independent, amb les complicitats primeres de la consellera de Benestar Social i exmestra del CEIP La Farga, de l’Ajuntament saltenc i de la UdG des de la Facultat de Ciències de l’Educació… bingo!

El Pla local de formació d’adults de Salt. Fem un Salt solidari dóna a Salt la capitalitat d’una nova manera d’atendre les necessitats que reclama la realitat migratòria d’avui. En l’àmbit de la formació d’adults. En l’àmbit de l’alfabetització en català. De les relacions interculturals. De la cohesió social de la població de Salt. És responsabilitat de tots que no ens limitem a fer-ne un seguiment puntual… el que els temps demanen és ser-hi tots, saltencs i simpàtics, l’autèntic capital.

Paulo Freire riu de content!

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

2 × five =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)