/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.394 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge d'arxiu de la Setmana solidària FOTO: EL DIMONIUna imatge d'arxiu de la Setmana solidària FOTO: EL DIMONI
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 30·12·2009

Ramon Roca explica en una guia dels «Quaderns de la RdG» la realitat solidària local gironina

El Dimoni |

A la guia Solidaritats, escrita per Ramon Roca i Castanyer, es retrata, des d’un punt de vista inèdit, l’evolució de la societat gironina. S’hi dedica atenció al teixit associatiu gironí, als centres educatius, a les administracions i a les empreses que treballen en l’àmbit de la solidaritat. Amb aquest nou llibre de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, que edita conjuntament la Diputació de Girona i la Fundació Caixa Girona, ja són cent quaranta-cinc els números publicats.

Solidaritats ha estat precedida per altres títols dedicats a una gran quantitat de temes. Els cinc darrers: Els sentits d’Eros, de Pep Vila; Fragments del gòtic a Girona, de Joan Molina; La vinya i el vi, d’Eduard Puig; La terrissa negra, de Marià Sàez (veí del); i Sardanes, de Jaume Ayats, Anna Costal i Joaquim Rabaseda.

A Solidaritats es retrata, des d’un punt de vista inèdit, l’evolució de la societat gironina. El llibre pretén fer un retrat de la rica i extensa realitat solidària que sempre han tingut les comarques gironines: un territori on la participació ciutadana ha estat sempre viva i dinàmica, segurament influenciat pel fet de ser una terra de pas, oberta al mar i als intercanvis.

Ramonet Roca, que va ser veí de i és col·laborador d’eldimoni.com, sempre ha estat vinculat a la causa solidària. Especialitzat en cooperació per al desenvolupament, va participar en diversos projectes de solidaritat internacional, treballant mig any al Marroc, dos anys a Guatemala, dos a Nicaragua i, puntualment, a El Salvador, Mèxic i Cuba. Ha estat durant cinc anys coordinador de la Coordinadora d’ONG Solidàries i gestor del CeDRe (Centre De Recursos per la pau i la solidaritat Josep de Delàs/Benigno Mancebo), ubicat al Centre jove L’Estació de. Professor del seminari sobre cooperació per al desenvolupament de la UdG, actualment és director de la Fundació Catalana d’Ajuda Humanitària, amb seu a del Pla.

1
Tinc més informació
Comentaris

Una resposta a “Ramon Roca explica en una guia dels «Quaderns de la RdG» la realitat solidària local gironina”

  1. Ramon Roca Gibert ha dit:

    He entrat per curiositat, per una coincidència, durant molts anys vaig col·laborar i organitzar moltes ajudes al tercer món, especialment al Camerun, em dic Ramon Roca Gibert i aquí parleu de can Gibert del Pla.
    M’agradarà conèixer-vos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)