/Metròpoli
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 31 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.459 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

IL·LUSTRACIÓ: JAUME LLORENSIL·LUSTRACIÓ: JAUME LLORENS
: : Metròpoli > Salt | 09·05·2007

Prou terrorisme mediàtic

Entitats de Salt |

Arran de la publicació el passat dimecres -9 de maig- d’un article a La Vanguardia titulat -també a portada- Alta tensión en Salt per Antoni F. Sandoval, sota la capçalera La amenaza del terrorimo islamista, diferents persones i entitats de Salt volem manifestar:

1. Que aquesta notícia relaciona tendenciosament i de manera perversa conceptes com terrorisme, immigració i religió i a més els vincula amb el municipi de Salt de manera malintencionada.

2. Que aquest article s’ha escrit des de la desinformació i el desconeixement de la realitat de Salt, que va més enllà de la immigració i amb nombrosa gent (sigui d’on sigui) que viu i treballa per la millora del seu poble.

3. Que la realitat que descriu és falsa i pretén crear alarma social. No entenem què pretén aportar aquest article en relació a la convivència, a quins objectius obeeix?, quina és la intencionalitat?

4. Que aquest tipus d’articles criminalitza de manera generalista determinats col·lectius per raó del seu origen o la seva religió i contribueixen així a alimentar els discursos xenòfobs. Aquesta situació és més greu encara en plena precampanya electoral i més quan el col·lectiu immigrat continua sense tenir dret a vot i en cap cas pot traslladar el seu malestar.

5. Ens sorprèn negativament que tots els mitjans han donat continuïtat i importància al contingut de la notícia considerant-la certa i aprofundint en la tergiversació, sense contrastar-la ni qüestionar-la.

6. Demanem als partits polítics que facin propostes actives, valentes i positives en relació al fet migratori enlloc d’utilitzar-lo com a instrument electoral per fer-ne demagògia i més en un municipi on prop d’un terç de la població no pot votar.

7. Demanem a l’Ajuntament de Salt i al seu alcalde i a d’altres responsables polítics que responguin públicament a les greus acusacions efectuades a determinats ciutadans del municipi així com al desprestigi i l’erosió que representa aquest tipus de notícies sensacionalistes pel poble.

Aquest tipus de notícies constitueixen actes de terrorisme informatiu i periodístic ja que només provoquen precisament fractura social, i contribueixen molt poc a la cohesió, dificultant amb la tasca diària de nombroses persones que viuen a Salt i treballen dia a dia per millorar les condicions de vida i convivència de totes les persones del municipi.

Signen el manifest les següents entitats i persones

AEPCFA (Assoc. Educació Carlos Fonseca Amador), Agermanament Perú-Salt, Alter Orbis, AMIC comarques gironines, Associació Ajuda Humanitària Gàmbia, Assoc. Àkan, Assoc. Camerunesos i Amics, Assoc. Eina, Assoc. d’Hondurenys província de Girona, Assoc. Huellas de Colòmbia, Assoc. Magrebins Sense Fronteres, Assoc. Ndimbeul de Senegal, Assoc. per la promoció de la cultura i música Ashanti de Ghana, Blanes Solidari, Càritas Diocesana de Girona, Càritas Salt, Casal d’Amistat Català-Cubà Julio Trigo de Blanes, Casal Saltenc Independentista, CCOO comarques gironines, Comissió de Festes de Salt, Comissió Solidaritat Nord-Sud de Torroella de Montgrí, Companyia Deambulants, Comunitat musulmana de Salt, Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i Alt Maresme, El de Santa Eugènia de Ter [periòdic-e], Escola d’Adults de Salt, Fundació SER.GI, GEES (Empordà), Gramc de Banyoles, Imatges per la Solidaritat (Porqueres), Juristes Sense Fronteres, Justícia i Pau, Llagostera Solidària, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya – Demarcació de Girona, Setem Girona, SOARPAL d’Arbúcies, SOS Racisme, SPORA serveis ambientals, Tot Oci, UGT delegació gironina

Jordi Artigal, de la Biblioteca de Salt; Gemma Boix i Pino, directora del CEIP La Farga; Andreu Bover, coordinador de l’àrea d’integració i convivència de l’Ajuntament de Salt; Marc Carbonell, director de serveis d’ESCALER; Roser Carles, professora de secundària; Mercè Castanyer, d’IRES; Sònia Cervià i Vidal, periodista i veïna de Salt; Joan Colomer, professor d’Educació Social de la UdG; Roser Comià, assessora LIC Salt; Jordi de Cambra Bassols, director de la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG; Jofre Ferrer i Pumarola, director de Ràdio Salt; Maite Firrera, coordinadora de la Fundació Món-3; Sílvia Godó, educadora social; Isabel Hidalgo Cervera, informadora juvenil de l’Estació Jove de Salt; Pau Lanao, periodista; Manel Mesquita, periodista; Obam Mico Mangue, secretari d’immigració d’UGT-AMIC comarques gironines; Delfí Nierga i Bartrina, regidor de l’Ajuntament de Salt; Teresa Palou i Marsal, professora de català a l’IES Salvador Espriu de Salt; Sebas Parra, professor d’Educació Social de la UdG; Maribel Pena, tècnica de joventut Aj. Salt; Lluís Perxach, tècnic de l’oficina de promoció econòmica Aj. Salt; Francesc Pla, educador social; Xavier Rambla, professor de sociologia de la UAB; Tete Rubio, cuidador Parc Hospitalari Martí i Julià; Karim Sabni el Garraf, responsable del departament d’immigració d’UGT-AMIC; Rosa Sala, coordinadora d’ensenyament Aj. Salt; Mònica Saguer, integradora social; Josep Miquel Palaudàrias, Fac. Educació i Psicologia de la UdG; Cristòbal Pepe Sainz; Marta Solà, educadora social; Pere Soler, director en funcions del depart. de Pedagogia de la UdG; Salvador Sunyer, director del Teatre de Salt; Ramon Torramadé, coordinador de la revista La Farga de Salt; Gemma Valeri, coordinadora de la Coord. d’ONG Solidàries; Idelfons Valls, de Juristes Sense Fronteres; Carme Vinyoles, periodista; Marco Aparicio Wilhelmi, professor de dret constitucional a la UdG; Elisenda Alberch, Susanna González, Esther Juanola, Carol Martín, Neus Montford, Eva Teixidor i Carina Viñas, tècniques d’inserció laboral


Per a adhesions, cal escriure-e a: Assoc. Eina (acollida[arrova]associacioeina.org)
Per a info comunicació: Mostafà Shaimi (696.637.465)

:: COORD’ONG SOLIDÀRIES
> Les entitats de Salt rebutgen un article que relaciona el municipi amb terrorisme islàmic

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada