/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 30 juny de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.124 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Inici de la manifestació convocada per #GironaAcull, el Grup de Voluntàries del Gironès i ASL EREC, entre d'altres, en suport a les refugiades i en contra de les polítiques migratòries de la Unió Europea. La bandera de Santa Eugènia de Ter hi era present FOTO: CARLES PALACIOInici de la manifestació convocada per #GironaAcull, el Grup de Voluntàries del Gironès i ASL EREC, entre d'altres, en suport a les refugiades i en contra de les polítiques migratòries de la Unió Europea. La bandera de Santa Eugènia de Ter hi era present FOTO: CARLES PALACIO
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 07·05·2016

Benvingudes, refugiades!

Sebas Parra | La Marfà / Can Ninetes

Estic preparant unes notes per a la roda de premsa convocada per la Plataforma #GironaAcull, juntament amb les associacions RefuGIs, grup de Voluntàries del Gironès i Associació Acció Logística i Solidària-Erec, popularment els bombers, a davant la Subdelegació del Govern del Reino de España a Girona. Es presentava la manifestació convocada per a dissabte 7 de maig a Girona, amb sortida a les 11 del matí de la plaça de la Independència, sota el lema Els drets humans no tenen fronteres. Volíem també explicar els motius que ens porten a fer aquesta convocatòria i les accions que s’estan duent a terme des de la Plataforma #GironaAcull i donar veu a testimonis que han estat als camps de refugiats de Grècia, que ens explicaran quina és la situació als camps i els efectes de l’aplicació del tracta que la Unió Europea té amb Turquia.

Tenim raons

Com deia preparava unes notes i, abans, he llegit els titulars de premsa-e destacant els que feien referència al tema. Us copio quatre amb algun comentari propi per no mossegar-me més la llengua:

1. «Brussel·les ofereix als governs pagar per eludir l’acollida de refugiats». Subtitular: «La proposta de la Comissió Europea contempla que un estat membre de la UE pugui negar-se a atendre peticions d’asil quan els demandants superin en un 50% la capacitat total del país» -Però, em dic, ja hem vist quina seria la «capacitat» de l’Estat espanyol segons Mariano Rajoy i el PP, oi?-.

2. «Prop de 300 organitzacions presenten una denúncia contra l’acord entre la UE i Turquia» -evidència constatada, penso: divorci d’una bona part de la societat organitzada i els professionals de la política que fan i desfan orientats pels poders fàctics-.

3. «La Comissió Europea concedirà al govern turc la recompensa que esperava pel pacte sobre refugiats». Subtitular: «L’executiu comunitari proposa eliminar els visats per els ciutadans turcs malgrat que Turquia no compleix encara tots els requisits».

4. «L’ivorià que va arribar a Espanya a bord d’una taula de surf». Subtitular: «Deux Gras va arribar al centre d’acollida de Melilla vestint un neoprè: va nedar durant tota una nit sobre una taula de surf de joguina per poder arribar des del Marroc» -I faig memòria dels milers i milers de morts a la nostra mar blava que cantava el noi de Verges avui diputat al nostre parlament. Si no fos per la tragèdia que viuen -més d’un milió de persones fugint de les guerres l’any passat van aconseguir arribar a Europa, per la tragèdia que vivim totes plegades per no plantar-nos, no caldria recomanar a la gent que juntament a la bossa de donatiu al Banc d’aliments regalin també una taula de surf de joguina?-.

Ho deixo aquí. Com diu el titular d’una nota de premsa de Càritas i altres entitats catòliques de l’Estat espanyol que treballen amb migrants i refugiats d’abans-d’ahir «El acord UE-Turquia suposa un canvi monumental en la protecció internacional de la UE». El «Tractat de les 4 is» per il·legal, injust, insolidari i immoral, és, clar i català, una vergonya i un mercadeig… ull! Que estem parlant de persones que fugen desesperades d’unes guerres que tindrien poca volada si la venda d’armes i el mercat de primeres matèries i combustibles no fossin una de les fonts més importants dels beneficis de les grans transnacionals capitalistes. Tenim prou raons per cridar a dir prou, per cridar a dir no en el nostre nom, per cridar a manifestar el nostre rebuig a tanta ignomínia, a tanta infàmia, a tanta mort, tanta desesperació, tant patiment, tant menyspreu als Drets Humans i a la dignitat de tantes i tantes persones com les que llegiu aquestes ratlles. O no?

eugenienques-eugeniencsUn somni fet proposta eugenienca

Imagino una Columna Mancomunitat que sortís dissabte 7-M des de i caminés alegre i orgullosa per la carretera de cap al veïnat de la, creuant el riu per la rotonda dels Maristes, travessant Marquès de Camps fins a la gironina plaça Independència. Obrint la comitiva una pancarta inicial de la Plataforma #GironaAcull amb la bandera eugenienca portada pels membres de la Mancomunitat al ritme de la percussió generosa dels SonBarri i de les freses elegants de les motos dels Dimonis. I a continuació gent, molta gent de les entitats de i del Pla, de les AMPAs, de l’Ateneu, de la Parròquia, de la Petanca de la Plaça del Barco, del Banc del Temps , del, de l’Escudella, de les PAH per un dia totes dues oficials, dels qui juguen a escacs i a pilotes vàries… de tothom, vaja. Sóc conscient que faig tard, però alguna cosa es podria fer, si més no per batejar la Columna Mancomunitat i avisar que serem al carrer quan calgui. La proposta està feta…

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)