/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 29 juny de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.123 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Les pedres originals del Pont del Dimoni, a Mas Xirgu actualment FOTO: ELDIMONI.COMLes pedres originals del Pont del Dimoni, a Mas Xirgu actualment FOTO: ELDIMONI.COM
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 15·02·2014

El Pont del Dimoni tindrà el projecte fet en un mes, un cop l’arquitecte acabi el document s’ensenyarà als veïns i a la ciutat

Tapi Carreras | Diari de Girona

Els passos per poder reconstruir el van a marxa lenta. Es preveu que l’Ajuntament de Girona tingui sobre la taula el projecte aproximadament d’aquí a un mes, però encara es desconeix quan es podria començar a executar. Un cop es tingui el document, es farà una “segona fase” d’aquest projecte que afectarà l’entorn de l’espai on s’haurà d’acabar ubicant la reivindicada infraestructura.

L’adjudicació es va fer el juliol de l’any 2013 a l’arquitecte Ramon Ripoll, que fa uns anys ja va fer l’avantprojecte per a la Mancomunitat de·Can Gibert exposava les opcions per reconstruir el pont. L’havia d’entregar a finals de gener però se li ha prorrogat un mes més perquè durant l’agost va tenir dificultats per examinar les peces del pont guardades als magatzems municipals, segons ha explicat la regidora de Promoció i Ocupació i del barri de, Marta Madrenas.

La lentitud, però, no ve determinada per aquest entrebanc. L’octubre de l’any 2011, es va fer un acte simbòlic [FOTOS DIAPOSITIVES] de reconstrucció en aquests magatzems municipals i l’alcalde, Carles Puigdemont, va explicar que esperava poder tenir el projecte per refer el pont abans de les Fires de de 2012.

Madrenas ha assenyalat que un cop l’Ajuntament rebi la proposta de Ramon Ripoll l’ensenyarà als veïns de i de tota la ciutat. Aleshores, però, no es començarà encara la licitació per adjudicar ja els treballs per reconstruir-lo. Caldrà fer un nou pla de l’entorn del pont, referent als accessos i la mobilitat, segons ha indicat la representant municipal.

La reconstrucció del pont es va aprovar en un ple municipal, per unanimitat, el 14 de setembre de 2010. Hi havia el compromís d’aprofitar les 140 pedres recuperades d’aquest antic pont, de l’any 1357, i de tirar endavant l’avantprojecte de reconstrucció, fet per l’arquitecte Ramon Ripoll. L’11 de març de 1981 també s’havia aprovat a l’Ajuntament en el mateix sentit.

Les pedres que formaven part dels dos arcs laterals del pont van estar durant molts anys en un annex del Cementiri de de Ter. Es conserven totes, excepte una que està en una paret de la parròquia del barri. Finalment, es van traslladar al magatzem de les brigades municipals fa uns anys.

La ubicació per al nou pont serà propera a l’antic indret on hi havia el pont desmantellat l’any 1968, que servia per creuar el riu. Tot i això, estaria lleugerament desplaçada per tal de poder aprofitar la perllongació del carrer Riera Maçana.

> text de la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament del 14·09·2010 [pdf, clic aquí]

> avantprojecte: noupontdeldimoni-1357-2010 [pdf]

> justificacions: noupontdeldimoni-justificacions [pdf]

> text de la moció presentada per les entitats el 17·05·2010 [pdf, clic aquí]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)