/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 juliol de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.867 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Ponç FeliuPonç Feliu
: : Les hortes > Les hortes al dia :: Pla especial de les Hortes | 19·12·2006

:: PONÇ FELIU ESCRIU A ELDIMONI.COM
S’instal·la un sistema que impedeix l’accés als vehicles que utilitzen la «drecera» de les hortes

Ponç Feliu |

En motiu de l’escrit publicat a El de de Ter, signat per Empar Casanova, sobre l’accés per un nou vial a les hortes, m’agradaria aclarir alguna qüestió. Aquest camí, paral·lel a la sèquia pel seu costat esquerra, que comunica el sector de la Marfà fins a l’avinguda Tarradellas per Cal Gras i pel darrera del centre educatiu Maristes, fou restaurat i arreglat per part de l’Ajuntament de Girona fa alguns mesos, en motiu de les obres dels nous habitatges de la Marfà. La raó va ser per garantir l’accés als masos existents a la zona, els quals no podien entrar per la Marfà, en estar tallat l’accés durant les obres.

En les darreres setmanes s’ha incrementat l’ús de la drecera paral·lela a la sèquia pel seu costat esquerra
FOTOS: EMPAR CASANOVA

En aquest sentit, el camí ha quedat en bones condicions i, malgrat que hi hem col·locat rètols advertint de la prohibició del pas rodat de vehicles per part de persones alienes a l’activitat d’horta, efectivament, en les darreres setmanes s’ha incrementat l’ús d’aquesta drecera. El mateix va succeir durant molt de temps amb el camí principal paral·lel al Ter, actualment el carril bici (en aquest cas es va optar per tancar-ne l’accés als vehicle, solució molt ben rebuda per la majoria d’usuaris de les Hortes de).

Petits murs de formigó

Per evitar l’ús d’aquest espai com a zona de pas de vehicles, entre avui i demà s’hi instal·larà algun sistema provisional [murs de formigó petits New Jerseys] que impedeixi aquesta connectivitat rodada; per a més mitjà termini, quan el sector del Parador del estigui en obres, es buscarà una altra solució.

M’agradaria aprofitar aquest escrit per explicar que es preveu d’aquí a poc temps, fer una nova ordenació del trànsit al conjunt de les hortes, que serà explicat amb més detall als usuaris, veïns i propietaris, tot regulant l’accés, probablement amb pilones retràctils o altres mètodes, a aquest espai d’àmbit agrícola. Les hortes han de ser una zona per a vianants, usuaris, hortolans, i un pulmó verd de i del conjunt de la ciutat on el trànsit en vehicles ha de quedar restringit als usuaris de l’horta, als propietaris i als qui viuen en els seus masos. És per aquesta raó que l’Ajuntament continuarà portant a la pràctica la regulació d’aquesta mobilitat en el seu interior.

Ponç Feliu i Latorre (PSC) és tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament de Girona

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)