/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 abril de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.777 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2018-2015 :: Retalls de premsa | 12·04·2017

Pla integral Sant Narcís: l’Ajuntament preveu accions per als propers 15 anys

Tapi Carreras | Diari de Girona

L’Ajuntament de Girona va celebrar la primera reunió informativa del Pla integral de, que preveu elaborar un calendari executiu per als propers 15 anys, planificant actuacions cada període d’entre quatre i sis anys. La redacció es farà en base a set taules de treball que hauran de treballar intensament perquè es pretén celebrar la darrera reuió del pla durant el darrer trimestre de l’any. Les taules seran de temàtiques diverses: social, educació i seguretat ciutadana; territori-urbanisme i mobilitat; cultura i esports; promoció econòmica, projecte ferroviari; sostenibilitat; i igualtat de gènere. Les persones interessades a formar part d’una taula tenen fins al 28 d’abril per demanar-ho a l’Ajuntament. La intenció és que cadascuna estigui formada per un màxim de quinze persones per afavorir-ne l’agilitat.

La presentació es va fer al teatre del centre cívic de, que va quedar mig ple, o mig buit, segons es vulgui interpretar. Per al regidor del barri, el tinent d’alcalde Joan Alcalà, el Pla neix com un «deute» envers el barri, que ha patit i pateix unes obres eternes i on la crisi econòmica ha esclatat com en pocs. «És una oportunitat per recuperar i potenciar el barri», va assenyalar.

El Pla vol ser el «motor de noves oportunitats, especialment a través de diferents processos de treball integral i transversal» i ha de servir per donar resposta a aquelles àrees del barri que «per raons històriques presenten importants problemes socials i urbanístics de naturalesa diversa, i per dinamitzar econòmicament les àrees amb més necessitats, cohesionar-les socialment i millorar la qualitat de vida de la ciutadania».

Àrees verdes d’aparcament

A tall d’exemple, si tal com s’ha detectat hi ha tendència de la població a buscar escoles de fora del barri, caldrà valorar en aquestes taules la incidència de la zonificació de les escoles. O un altre exemple: s’ha comprovat que hi ha cotxes de fora del barri que aparquen durant moltes hores al dia i a la nit a. En aquest sentit, tornaria a aparèixer una polèmica que en el seu moment ja va encendre un debat agre: la possibilitat de dotar el barri d’àrees verdes.

En la reunió, per part dels veïns es va qüestionar que ara se’ls demani pressa pel que fa als terminis del Pla quan fa anys que esperen actuacions al barri i també que s’ha d’augmentar la difusió de la redacció del Pla Integral perquè hi participi tota la ciutadania interessada. «Hem de fer que tothom se’l senti seu», va reclamar el president de l’AV del, Xavier Reyner. Un altre punt de queixa dels presents va ser el fet que no s’esmentés cap pressupost enlloc. Alcalà va indicar que podien ser flexibles en els terminis i va admetre que no hi ha dotació econòmica però va indicar que es pot trobar finançament i que cada àrea de govern té partides pròpies que es podrien fer servir.

Credibilitat justa

«Em diuen que per què m’he de creure que faran un pla per a tot el barri si no acaben mai les obres al parc de l’Ermessenda», va indicar la presidenta dels veïns del sector sud, Maria Dolors Hernández. Es tracta d’unes obres responsabilitat de l’Ajuntament, de 85.000 €, que estan a mig fer des de fa molts mesos. Hernández també va assegurar que la zona sud és «el darrere del darrere». Altres queixes veïnals van fer referència a la seguretat.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)