/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 25 setembre de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Esports L'eugenienc del GEiEG Josué Canales fa un temps de 48,21 i es queda a tocar de la final L'atleta grupista Josué Canales -i alumne de l'Institut Santa Eugènia- ha pres part a la primera eliminatòria de les tres que formaven les semifinals de la prova dels 400m del Campionat del Món juvenil d'atletisme, a Kenya. Canales ha aturat el crono amb un temps de 48,21, creuant la línia de meta en quarta posició, cosa…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2017), protagonista: 660 anys | 09·08·2009

Per què s’avorreixen, les ostres?

Jordi Vilamitjana |

En un dels caps de setmana més esplèndidament avorrits de Girona quant a activitats culturals, esportives, lúdiques i festives, és important pensar a fer alguna cosa per no sentir-se una lamentable molècula d’aigua de l’Onyar que aquests dies va bàsicament de la boca d’una carpa al cul d’un ànec, i a l’inrevés.

Els qui obligats per la crisi, o conduïts per una irreductible vocació misantropa, han decidit sojornar avui diumenge en l’espai urbà poden, si volen no avorrir-se del tot, plantejar-se una ruta inèdita que, per a més interès, mai no els oferiran les autoritats.

Cal quedar a mig matí a la plaça Catalunya, al costat del bust de Prudenci Bertrana. Amb la cleca de sol que hi cau, si algú arriba amb retard serà malmirat durant tota l’excursió i això començarà a generar el mal rotllet necessari. Sota el sol impenitent, observin amb atenció i silenci durant cinc minuts (tampoc cal castigar-se en excés) el Niu ubicat damunt la Sala Fidel Aguilar i pensin que la lletjor i la presa de pèl no estan necessàriament deslligades de l’art. Caminin fins a la plaça del Vi i comprovin-ho amb el Fanal que taca la façana. Aquí és convenient que algú s’empassegui amb l’esgraó, oh, tan imperceptible, oh, tan subtil, caram, tan ben posat, que hi ha als peus del fanal.

Si segueixen amb els turmells ben posats, pel camí de més ombres que trobin, tirin fins a la plaça de la Constitució. Crec que no s’atreviran a travessar-la pel mig sota el sol de justícia. Tampoc quan plou, oi? Ni a l’hivern, que hi fa tant fred que fins i tot s’hi fa una pista de gel…? Ja em diran quina merda de plaça, no?

«. No ho toqueu.»

Aquesta primera ruta ha d’acabar a Mas Xirgu. Posin-se a la parada de la L-5 a Marquès de Camps, a ple sol, per descomptat, sempre a partir de les 10.40 h i, atenció, no el perdin perquè només va d’hora en hora. Baixin a la plaça de Salt i atansin-se a ple sol al magatzem municipal. A l’enorme pati hi veuran la màquina de tren de la plaça d’Espanya que uns brètols van cremar, els volums cilíndrics de la columna a la Constitució de 1869 mig embalats, pedres, fanals, centenars de senyals de prohibit aparcar… Si la porta del magatzem és oberta, hi distingiran les Lletres toves de Torres Monsó i un rètol que tapa un embalum de pedres: «. No ho toqueu».

Les ostres s’avorreixen perquè volen. [El nas de la bruixa · Diari de Girona]

Jordi Vilamitjana i Pujol és professor de llengua i literatura catalanes a l’IES
i coautor del llibre IFP 1952-1997: 45 anys de Formació Professional a les comarques gironines

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

17 − 5 =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)