/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 06 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.465 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Els magnífics plàtans de davant de la plaça de toros de Santa Eugènia de Ter foren tallats i convertits en llenyaFOTO: EL DIMONIEls magnífics plàtans de davant de la plaça de toros de Santa Eugènia de Ter foren tallats i convertits en llenyaFOTO: EL DIMONI
: : Les hortes > Opinió | 13·03·2007

Pensaments arran d’una tala d’arbres

Lluís Torner |

Sovint passa que, a rel d’un fet que per un motiu o altre ens ha impactat, ens venen al cap, encara que hom no ho vulgui, idees de tota mena, algunes de les quals et fan pensar. Per exemple, el que va succeir fa uns dies, amb la tala, totalment inesperada, d’uns til·lers de la plaça dels Lledoners, al Barri Vell de Girona, que, tot i que sembla que era necessària, ja que segons diuen estaven malalts, per la manera com es va fer, va sorprendre negativament i sensible, no tan sols als veïns de l’entorn, sinó a molts ciutadans, en veure greument afectada la imatge que tots teníem d’aquest típic indret. Aquest fet ha fet néixer al nostre magí una qüestió que ens ha fet meditar.

És tracta del nostre primer parc, la Devesa, un lloc que tot i que som molts els gironins que ens l’estimem, hem de convenir que, tots plegats, el tenim bastant abandonat, per a no dir massa. Sabem que la majoria dels arbres, en especial els del seu passeig central, són molt vells i estan malalts, qui no ens diu que un dia, més tard o més d’hora, serà precís de prendre la dràstica decisió d’anar-ne talant algun; per consegüent, pensem, no seria bo d’anar-ho preveient amb temps, i, a ser possible, anar-ne intercalant de nous, per tal que si arriba aquell temut dia, els gironins, no tinguem de lamentar-nos de la progressiva pèrdua del nostre estimat arbrat, i consegüentment la imatge que en tenim.

Algú s’ha imaginat la Devesa sense els seus plàtans, ni que sigui uns quants? Més que un pensament, ha estat com una mena de malson, potser direu que és pensar massa enllà, però no valdria la pena tenir-ho en compte? És el nostre parer.

Lluís Torner i Callicó és veí del-Devesa

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)