/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 04 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.463 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'educador eugenienc Sebas Parra (esq.) i el mestre nicaragüenc Orlando Pineda (dreta), entrevistats per un periodista del Nuevo Diario de Nicaragua sobre la campanya d'alfabetització de Palacagüina, en la seu de l'Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador, a Nicaragua FOTO: JORDI POUS [de la Comissió tècnica de verificació de la campanya, de la Diputació de Girona, 2006]L'educador eugenienc Sebas Parra (esq.) i el mestre nicaragüenc Orlando Pineda (dreta), entrevistats per un periodista del Nuevo Diario de Nicaragua sobre la campanya d'alfabetització de Palacagüina, en la seu de l'Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador, a Nicaragua FOTO: JORDI POUS [de la Comissió tècnica de verificació de la campanya, de la Diputació de Girona, 2006]
: : Paulo Freire > Notícies | 18·02·2005

Orlando Pineda, Premi Internacional Mestres 68

Sebas Parra |

EL PUNT > Les notes del llegendari himne de Quilapayún El pueblo unido jamás será vencido van acompanyar el lliurament del Premi Mestres 68 al nicaragüenc Orlando Pineda. Va ser el moment més emotiu d’una cerimònia en que també es va entregar el guardó al mestre garrotxí Miquel Vergés, que ha exercit molts anys al Pla de l’Estany, i al Secretariat de l’Escola Rural de Catalunya. L’acte, seguit per unes dues-centes persones, es va fer a la sala d’actes d’Emili Grahit de la UdG.
Orlando Pineda és la primera persona que rep el Premi Mestres 68 en la modalitat internacional, una categoria instaurada amb motiu de la desena edició d’aquest reconeixement, que impulsa el col·lectiu d’ensenyants del mateix nom amb la col·laboració de l’Associació Rosa sensat, la Facultat d’Educació de la UdG, el Departament d’Educació i la Diputació de Girona. Orlando Pineda va ser fundador de l’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador de Nicaragua, que té un grup de suport a les comarques gironines (…) Molt vinculat amb el moviment sandinista, el maestro Pineda, com l’anomenen afectuosament, va fer un abrandat discurs en contra de l’imperialisme nord-americà i l’actual govern titella del seu país, culpables -va dir- de la situació de pobresa que pateixen els seus compatriotes. Malgrat aquestes dificultats -va afirmar-, el poble de Nicaragua se’n sortirà. [19·02·2005 · Ramon Estéban · El Punt]

El món és un munt de gent, un mar de foguets… Alguns focs, no il·luminen ni cremen. Però d’altres cremen la vida amb tantes ganes que no es poden mirar sense parpellejar, i qui s’hi acosta s’encén.
Eduardo Galeano

Actes públics organitzats amb motiu de l’estada de l’Orlando Pineda

Dimecres 16, a les 20 h, al Museu de Cinema de Girona, preestrena del vídeo ¿Qué cosa es la alfabetización, mi hermano?. Celebrando el XXV Aniversario de la Gran CNA de Nicaragua, realitzat per Pep Caballé i editat per l’AEPCFA amb la col·laboració de la UdG i l’IPF. Presentaran: Sebas Parra i Orlando Pineda.

Dijous 17, a les 12 h, a la Sala d’actes de la FEP de la UdG, estrena del vídeo ¿Qué cosa es la alfabetización, mi hermano?. Celebrando el XXV Aniversario de la Gran CNA de Nicaragua, realitzat per Pep Caballé i editat per l’AEPCFA amb la col·laboració de la UdG i l’IPF i col·loqui amb l’Orlando Pineda.

Divendres 18, a les 19 h, a la Sala d’actes de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdG, lliurament dels X Premis Mestres 68 2003. La glossa de l’Orlando Pineda a càrrec d’en Jaume Botey. Presidirà l’acte la Consellera d’Educació Marta Cid.

Com es troba el mestre?

Davant de diferents trucades i correus que hem rebut referents a l’estat de salut de l’Orlando Pineda i com poden afectar a la seva estada a Catalunya prevista pel proper mes de febrer us podem informar del següent:

La nit del dilluns 10 de gener vam trucar a casa seva i vam saber que aquest mateix dia va anar a fer-se unes proves abans de confirmar el viatge previst a Catalunya a l’Hospital Militar de Managua (on havia estat internat recentment amb motiu del problema de salut que va tenir). Li van practicar una endoscòpia i li van fer altres proves i li van dir que s’havia de quedar hospitalitzat.

Efectivament el primer diagnòstic indicava que podia tenir una greu malaltia.

Ha estat ingressat tota la setmana, fins dissabte. Dissabte i diumenge ja va poder anar a Niquinohomo a participar en alguns treballs de la campanya d’alfabetització.

El dilluns 17 finalment li van donar el diagnòstic definitiu que descarta qualsevol malaltia greu. Continua amb algun problema en la cicatrització d’una de les úlceres d’estómac però no veuen cap problema en que pugui viatjar.

Així, doncs, tenim ja confirmats els bitllets per a trobar-nos a l’Havana, Cuba, en el 1er Congrés Mundial d’Alfabetització, durant els dies 30 de gener a 6 de febrer que tornem cap a Barcelona. L’Orlando, doncs, estarà amb nosaltres entre el 7 i el 22 de febrer. Ja anunciarem el calendari d’actes públics, que no seran gaires per tal de protegir la seva salut. Us podem anticipar que l’acte de lliurament del Premi Mestres 68 que li han concedit serà el divendres, dia 18 de febrer, a les 19h a la Facultat d’Educació de la UdG i, naturalment, us demanem que us reserveu la data i així fer-li companyia i demostrar-li el nostre afecte.

Sebas Parra és veí de, director de l’Escola d’adults de Salt
i professor associat dels Estudis d’Educació Social de la UdG

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)