/Esports
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 abril de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.777 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge del Pavelló Santa Eugènia FOTO: ARXIUUna imatge del Pavelló Santa Eugènia FOTO: ARXIU
: : Esports > Bàsquet a Santa Eugènia de Ter i Girona | 06·05·2012

Operació «retallades 3×1» de l’Ajuntament de Girona al «Programa de vacances 2012»

Miguel Garcia |

Operació retallades 3×1 de l’Ajuntament de Girona al Programa de vacances: (1) supressió de l’estada de colònies, (2) reducció de l’ajut a les entitats i (3) increment del preu que hauran de pagar les famílies

El Programa de vacances 2012 de l’Ajuntament de Girona ha estat un model de referència per l’oportunitat d’oferir a tots els infants i joves gironins un conjunt d’activitats esportives i lleure. Cada estiu, més de 2.000 nens i nenes, han participat de l’oferta d’activitats organitzades per les entitats de la ciutat (esportives, de lleure, associacions de veïns, etc.); oferta avalada per l’Ajuntament que cedeix l’ús de les seves instal·lacions i vetlla per garantir una qualitat en el servei.

L’aspecte social del Programa de vacances ha estat, sense cap dubte, l’aspecte més important del programa, l’oferta programada oferia un casal de qualitat, de tot un mes de durada, prop de casa i a un preu a l’abast de tothom.

El nou consistori ha decidit aplicar l’operació «retallades 3×1»

1. Eliminació de l’estada dels dos dies de colònies que es feien: els casals incloïen la sortida a una casa de colònies. Aquest fet ha estat un element molt important des del punt de vista social donat que, per a molts nens i nenes, aquesta era l’única oportunitat d’anar de colònies durant tot l’any. L’Ajuntament ha decidit -unilateralment- sense ni tant sols consultar a les entitats organitzadores, suprimir l’aportació econòmica de 25 €/participant destinada a finançar parcialment les colònies.

2. Reducció del 50% en l’aportació que feia l’Ajuntament directament a les entitats organitzadores: l’aportació variable que l’Ajuntament farà aquest estiu serà de 14 €/participant, quan l’any passat va ser de 27 €/participant.

3. L’Ajuntament incrementa en un 10% el preu que hauran de pagar les famílies aquest estiu: aquest increment el destinarà directament a cobrir la retallada que apliquen a les entitats en el punt anterior, d’aquesta forma -l’Ajuntament- justificarà l’augment de preus atenent que el destinen a les entitats.

L’operació 3×1 representa un estalvi econòmic de prop de 76.000 € per a l’Ajuntament; confiem que l’estalvi vagi dirigit a una causa tant noble com la representada pel Programa de vacances; confiem que aquest diners vagin destinats a becar a tots aquells nens i nenes que, sense aquesta activitat, l’únic espai que tindran aquest estiu és el carrer; confiem que els diners vagin destinats a fins socials tant importants com ha estat el programa durant el darrers anys.

Voldria donar ànims a totes aquelles entitats de la ciutat encarregades d’organitzar i gestionar els casals d’estiu, entitats sense ànim de lucre que, aquest any més, haurem de fer veritables esforços per tal de quadrar econòmicament l’activitat. Cal esperar que al menys -l’Ajuntament- sigui sensible i ens ajudi a cobrir les retallades aplicades amb més disponibilitat d’hores de piscina i d’altres espais de la ciutat.

Finalment, aprofito l’ocasió per convidar a les forces polítiques de l’oposició que dediquin més esforços a observar i denunciar aquestes operacions de retallada que tenen un abast tant important des del punt de vista social; són 2.000 nens i nens, són moltes famílies que no poden permetre’s pagar un campus de 300 €/setmana en el Pirineu. Senyors regidors, el problemes dels ciutadans els tenim cada dia i al nostre voltant, deixem-nos de tantes proclames sobre debats nacionalistes i de pactes fiscals i mirem el que passa als nostres carres i places.

Hemeroteca

Per aquells que vulguin consultar o verificar tot l’anteriorment exposat, podeu consultar les bases del Programa de vacances de l’any passat i la d’aquest any als següents enllaços:

«Programa de vacances 2011» > www.girona.cat/web

«Programa de vacances 2012» > www2.girona.cat/ca

Miguel Garcia Veigas és secretari del Club Esportiu de Ter (CESET) i veí

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)