/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.394 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 13·05·2008

NÚRIA TERÉS ESCRIU A ELDIMONI.COM > PEiC: la complicitat imprescindible [resposta a l’article de Martí Carreras]

Núria Terés |

El Pla Educació i Convivència (PEiC) del sector·Sant Narcís és un bon exemple del treball col·laboratiu entre entitats veïnals i administracions. Ja són molt anys d’experiència acumulada que ens han portat a anar construint un projecte comú d’implicació en la millora dels barris.

La lleialtat mútua entre veïnatge i administracions s’ha anat concretant en molts projectes. Un d’ells és l’obertura de patis escolars en horari extraescolar per oferir més espai públic de joc, d’oci i d’acollida a tots els veïns i veïnes i ciutadania en general.

L’acte i festa d’obertura del pati nou que s’afegeix al projecte, el del CEIP, ha estat organitzat des del PEiC. Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Girona no s’ha intervingut en dissenyar l’acte d’obertura sinó que s’hi ha donat suport i difusió.

Aquest i la resta de patis de la ciutat* que s’obren dissabte vinent -17 de maig-, formen part d’un projecte d’incrementar l’espai públic de lleure en un marc educatiu, amb complicitat amb els veïns i veïnes, les entitats i els tècnics municipals dels respectius barris.

En dos articles anteriors apareguts a El Punt i a el Diari de Girona citaven el PEiC com a inici del projecte, en dos extensos textos. Si després el tractament periodístic ha induït a pensar altres coses, no depèn evidentment ni del PEiC ni de l’Ajuntament.

Si existeix alguna desavinença vull entendre que s’ha de parlar i ajustar en els òrgans de direcció i participació del PEiC: l’equip comunitari que dirigeix les actuacions del Pla i les comissions. Des de la regidoria d’Educació hi participem activament i estem oberts a parlar d’aquest i altres temes, com sempre hem estat fent.

La voluntat de l’Ajuntament i els projectes que es van construint, són de fidelitat als principis i objectius d’un vertader treball comunitari. El PEiC és una oportunitat importantíssima en aquest model d’educació comunitària. La lleialtat, és la complicitat entre totes les parts, com estem demostrant en aquest i altres temes.

Núria Terés i Bonet és la regidora (ICV-EUiA) d’Educació de l’Ajuntament de Girona

*CEIP Santa Eugènia; CEIP Carme Auguet, al Pont Major; CEIP Verd, al centre; CEIP Migdia, al sud. A més dels dos patis que ja funcionen: CEIP Dalmau Carles i CEIP Mare de Déu del Mont

 

:: ARTICLE DE RESPOSTA AL DE MARTí CARRERAS
> Obertura de patis: bufen vents de deslleialtat al Pla Educació i Convivència (PEiC)?

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)