/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 04 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.463 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Opinió | 03·06·2016

El Nucli Paulo Freire de la UdG diu no al tancament de la biblioteca Montfollet

Nucli Paulo Freire | UdG

El Nucli Paulo Freire de la UdG ha conegut en la seva reunió mensual ordinària d’avui la sorprenent decisió unilateral de l’Ajuntament de Girona de reduir l’ajut que fins aquest moment s’havia destinat a donar viabilitat a la biblioteca escolar, la Montfollet, de l’escola eugenienca Montfalgars. Diem sorprenent pel fons i per la forma. Només un parell de consideracions.

Si la lectura és la porta oberta a l’educació i la cultura, el tancament de la Montfollet posaria fi a un projecte educatiu de ciutat, la biblioteca oberta al barri, que ha demostrat la seva utilitat social, educativa i cultural.

Segons informen l’AMPA i la direcció del centre, la biblioteca Montfollet té d’una població d’usuaris potencials estimada pels serveis de biblioteques de l’Ajuntament de 2.000 persones i rep anualment 1.200 visites. 1.200 infants utilitzen la biblioteca Montfollet com un espai on poder realitzar els deures escolars amb la necessària connectivitat a internet, amb un fons adequat a les seves necessitats educatives i amb un suport educatiu que els permet assolir amb èxit el repte educatiu. Aquests usuaris poden també participar de les hores del conte per potenciar la lectura en els més petits, participar del Club de Lectura pels més grans per transmetre el plaer de llegir i compartir l’experiència i l’aprés, participar en els tallers de manualitats que col·laboren en la decoració i manteniment de l’espai compartit, participar dels grups de famílies que aprenen conjuntament sobre l’educació del infants, i un sense fi d’activitats promogudes per l’AMPA de l’escola Montfalgars, sempre amb el suport del Consell Escolar i fins ara del Servei de Biblioteques de l’Ajuntament de Girona.

Volem assenyalar, també, que la biblioteca Montfollet va néixer el 2008 amb la intenció, tal com es diu al projecte aprovat per l’Ajuntament el 4 de maig de 2012, d’acabar formant part d’una xarxa de biblioteques escolars amb aquestes característiques. I aquestes característiques són les de la qualitat, la bona pràctica, i la innovació, i així ho va reconèixer la Secretaria de Estado de Educación y Formación Profesional del Ministerio de Educación quan va concedir a la Montfollet el premi a las Buenas Prácticas para la Dinamización de las Bibliotecas de los Centros Escolares el 2010.

L’any que la ciutat de Girona celebra el 25è aniversari de la signatura de la Carta de Ciutats Educadores no sembla de cap manera justificat el tancament de la Montfollet, un projecte comunitari facilitador dels processos educatius i d’inclusió social: Girona podria continuar portant l’etiqueta de Ciutat educadora però el 17% de la seva població, que resideix a de Ter, amb un nivell d’instrucció i d’ingressos inferior a la mitja de la ciutat, veuria com es deteriora encara més l’oferta educativa i cultural del sector on està ubicada la biblioteca.

Per tot això, acordem

1. Fer arribar un escrit d’adhesió del Nucli Paulo Freire de la UdG a l’AMPA de l’escola Montfalgars donant recolzament al manifest i a les accions en defensa de la biblioteca Montfollet.
2. Promoure l’adhesió al manifest de la comunitat educativa de la UdG.

Josep Anguera, Xavier Besalú, Josep Callís, Joan Colomer,
Salomó Marquès, Sebas Parra i Pere Soler,
en nom del Nucli Paulo Freire de la UdG

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)