/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 03 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.342 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Les hortes al dia :: Pla especial de les Hortes | 22·10·2008

Noves zones humides a les Hortes de Santa Eugènia: es va presentar la seva recuperació

ajuntament.gi |

L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, el diputat de Medi Ambient i Territori de la Diputació de Girona, Josep M. Rufí i el delegat general de “la Caixa” a Girona, Rafael García, van presentar dimecres -22 d’octubre-, la recuperació de les zones humides al parc de les Hortes de de Ter.

Les tasques de recuperació, que ja han finalitzat, han consistit en crear zones humides al parc de les Hortes de en terrenys municipals inclosos dins de la Xarxa Natura 2000, els quals estaven molt degradats a causa de l’abandó a què s’han vist sotmesos durant anys. Aquest espai s’obrirà al públic al llarg d’aquest mes d’octubre.

La restauració d’aquesta àrea natural malmesa ha permès retornar l’interès ecològic i paisatgístic a les hortes, un espai que va ser dessecat antigament per a la conversió de les zones naturals en hortes, i que actualment estava molt abandonat. Aquest nou espai natural representa un punt de visita important per als ciutadans de tota l’àrea urbana i afavoreix tant el municipi de Girona com el de Salt. A la vegada, compleix una important funció educativa, ja que serà un centre destacat de visita per a aquells escolars que vulguin conèixer el funcionament d’aquests sistemes humits.

Les actuacions de millora han inclòs la recuperació de dues basses, de les quals una serà d’accés exclusiu per a la fauna i per a tasques de recerca, mentre que l’altra és accessible i observable per a tots els visitants mitjançant un itinerari educatiu i diversos miradors. L’accés es pot fer des del carril bici Olot-Girona, i s’hi han adequat aparcaments de bicicletes i un punt d’informació de l’espai. Els treballs s’han centrat en la recuperació de zones humides, la instal·lació de miradors per a l’observació de flora i fauna de les basses, i l’adequació d’un sender educatiu. També s’ha instal·lat un niu de cigonyes al centre de la bassa més gran, per tal de recuperar la nidificació d’aquesta espècie dins la ciutat. [ajuntament.gi]

:: Retalls de premsa

:: ACN/DdG
> L’Ajuntament de Girona recupera les basses a de Ter
però tem que a l’estiu s’assequin per manca d’aigua

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)