/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 06 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.345 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2007 :: Retalls de premsa | 23·10·2007

Multen vehicles en venda aparcats a Sant Narcís

Retalls de premsa |

DIARI DE GIRONA [23·10·2007] > La Policia Municipal de Girona va multar ahir [dilluns] al matí tots els vehicles aparcats al passeig d’Olot que estan en venda i que així ho anuncien per mitjà de cartells i reclams publicitaris. La gran quantitat de vehicles que es trobaven en aquesta situació havia provocat que el tram d’aquest vial comprès entre la plaça d’Europa i el s’hagués convertit en una autèntic mercat de cotxes d’ocasió.

Després que Diari de Girona publiqués en l’edició de diumenge sobre l’existència d’aquest mercat, la Policia Municipal va denunciar tots els vehicles per incomplir l’ordenança que prohibeix posar cartells d’aquest tipus en llocs visibles dels vehicles. El nombre de denúncies interposades durant el matí d’ahir va ser força quantiosa, segons va afirmar la mateixa Policia Municipal.

Els cotxes en venda tenen tos un número de mòbil diferent per si els interessats en comprar-lo volen posar-se en contacte amb el seu propietari. No obstant, el fet que estiguin aparcats l’un darrere de l’altre fa pensar que de rerefons pot haver-hi certa organització entre cadascun dels propietaris dels vehicle en venda.

Els preus dels cotxes no solen superar els 3.000 € i molts tenen força antiguitat, cosa observable per la matrícula, i la majories són turismes utilitaris tot i que també n’hi ha algun de gamma alta.

Alguns de veïns i comerciants de la zona han explicat que fa mesos que hi ha vehicles d’aquest tipus aparcats. De fet, cada cop n’hi ha més. Aquest increment de vehicles també suposa una reducció important de les places d´aparcament disponibles, ja que en moltes ocasions, els cotxes en venda s’estan diversos dies estacionats al mateix lloc i per tant, ocupant places d’aparcament. [Tapi Carreras · Diari de Girona]

Una part del passeig d’Olot es converteix en un «mercat» de venda de cotxes d’ocasió

DIARI DE GIRONA [21·10·2007] > Un tram del passeig d’Olot de Girona s’ha convertit en un mercat de venda de cotxes de segona mà. Els vehicles són aparcats a les dues voreres de la via de circulació i, mitjançant cartells, els propietaris publiciten l’oferta als interessats. Veïns i comerciants de la zona fa temps que han detectat el fenomen però, en els darrers mesos, han observat que el nombre de cotxes a la venda ha crescut de manera significativa. De la simple curiositat per la irrupció d’aquesta modalitat comercial han passat a vorejar la indignació. Segons han explicat, hi ha cotxes que resten aparcats en el mateix lloc durant diversos dies. Creuen que aquesta pràctica és una usurpació de la via pública, i insten l’Ajuntament a prendres mesures per solucionar-ho de manera definitiva. El tram del passeig d’Olot afectat és el que enllaça la plaça d’Europa i el .

La proliferació de vehicles d’ocasió que estan a la venda ha provocat que siguin fàcilment visibles per als conductors que circulen en tots dos sentits i per als vianants, tot i que aquest tram del passeig d’Olot no és un punt gaire transitat en no ser zona comercial explícita. Els cartells que publiciten l’oferta estan situats en llocs visibles dels automòbils. N’aprofiten els vidres laterals i el posterior. En cas que els cotxes circulessin, molestarien al conductor perquè dificulten l’espai total que ha de controlar. Són cartells d’elaboració casolana, fets a mà o a l’ordinador, amb diferent tipografia i, entre d’altres dades, s’hi inclou el preu i algunes especificacions tècniques, com ara el motor o l’antiguitat. Són redactats en castellà.

El contacte amb el propietari del vehicle s’ha de realitzar a través del telèfon mòbil i, si s’arriba a una entesa, ensenya in situ l’interior i el motor del vehicle al possible comprador. Diari de Girona ha estat testimoni de com es realitza. Rarament els preus dels cotxes superen els 3.000 €. L’estat dels cotxes és discret i tot apunta que tenen una mitjana d’edat de 10 anys. La majoria de models són utilitaris però també és possible trobar-hi vehicles de gamma alta. El modus operandi fa pensar que no hi ha un comerç a darrere -cada cartell té un número de telèfon diferent- però sí que, entre ells, els propietaris estan compartint una idea de com vendre el vehicle sense intermediaris. [Joaquim Bohigas · Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)