/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 24 abril de 2018 | 3a Època | Edició núm. 13.596 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico Alumnes de l'institut de Santa Eugènia dissenyen cartells publicitaris per als comerços del sector com a treball escolar Fa uns dies es va presentar el projecte Donem visibilitat al comerç del barri, que estan portant a terme els alumnes de segon curs del grau mitjà d'Activitats comercials de l'Institut Santa Eugènia, de Girona. L'objectiu del treball és fomentar la cooperació entre el centre i l'entorn, en aquest cas, el comerç de Santa Eugènia·Can…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Salvador Carral, en una fotografia de 1983 FOTO: MIQUEL MORILLO (CDRI)Salvador Carral, en una fotografia de 1983 FOTO: MIQUEL MORILLO (CDRI)
: : Eugenials > Veïns eugenials | 07·04·2017

Mor Salvador Carral, fill de Santa Eugènia de Ter: la pèrdua d’un locutor autèntic

Àngel Rodríguez Vilagran i Narcís Carreras Gelada | País de la Ràdio de dol

La mort de Salvador Carral Felip -el passat 6 d’abril- és una mala notícia per als bons aficionats a la ràdio i per als professionals que en viuen. Nascut -1949- en una masia de les hortes de de Ter -avui desapareguda-, va desenvolupar la seva tasca radiofònica des de finals de la dècada dels seixanta fins a mitjan anys noranta. Carral es va iniciar, tot i que durant pocs anys, a La Voz de Gerona, presentant els programes Club del disc català i Nocturno. Després, a Ràdio Girona va realitzar, entre d’altres, el programa d’èxit Disc-jockey, diversos programes de concursos amb col·laboració dels oients que el van fer immensament popular “i també un gran nombre d’hores com a locutor en els anomenats torns de continuïtat”. Més endavant, ja només com a col·laborador de Ràdio Girona, va alternar els seus programes i emissions publicitàries (espais comercials de cinc minuts de durada) a Ràdio Olot i a Ràdio Bahía de Roses.

El seu peculiar estil radiofònic va marcar tota una època, especialment durant els anys setanta i vuitanta, i la seva popularitat el va portar a presentar un gran nombre de xous a discoteques i festes majors de les comarques gironines.

A meitat de la dècada dels vuitanta va entrar a Ràdio Grup per dirigir diàriament a la tarda Cita amb Salvador. S’havia especialitzat a presentar programes de concursos. Lògicament, la base principal eren els radiooients que hi participaven via telefònica. Els regals que sortejava eren possibles gràcies a les empreses patrocinadores. Carral tenia un carisma únic en la creativitat dels anuncis. Sabia trobar la frase correcta i l’entonació i la música adequades. Molts anuncis, ja els portava gravats des del seu propi estudi que tenia a casa. Va ser un dels millors creatius publicitaris que ha tingut la ràdio gironina.

Nosaltres vàrem tenir el goig de fer-li el control i suplir-lo, en algunes ocasions, en alguns dels seus espais. Eren ràpids, amb canvis de músiques constants i dinàmics. Una altra de les seves virtuts era la facilitat de llenguatge i de vocabulari a l’hora de presentar-los.

Salvador Carral va realitzar també, als anys noranta i principis del segle XXI, una sèrie de programes a Televisió de Girona i a Banyoles Televisió. Aquests van ser els seus darrers treballs com a professional de la comunicació. Al marge de la seva activitat radiofònica, va treballar molts anys a l’aeroport Girona-Costa Brava.

La pèrdua de Salvador Carral és la pèrdua també d’un locutor de la ràdio autèntica, un locutor de raça.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)