/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 19 agost de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.174 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Àngel Valentí i Valentí (Santa Eugènia de Ter, 1925 - Torroella de Montgrí, 20 de febrer de 2017) FOTO: elscantairesdelmontgri.blogspot.comÀngel Valentí i Valentí (Santa Eugènia de Ter, 1925 - Torroella de Montgrí, 20 de febrer de 2017) FOTO: elscantairesdelmontgri.blogspot.com
: : Eugenials > Veïns eugenials | 21·02·2017

Mor Àngel Valentí, fill de Santa Eugènia de Ter i cofundador dels Cantaires del Montgrí

El Dimoni | Torroella de Montgrí

El cantaire Àngel Valentí i Valentí, que va néixer a de Ter l’any 1925 en una família humil, va morir el passat 20 de febrer a Torroella de Montgrí. Durant la infantesa, i arran de la Guerra Civil espanyola, va començar a aprendre “els valors del treball” i se li va despertar una actitud “oberta a conèixer i aprendre noves coses”, segons s’explica al blog dels Cantaires del Montgrí. Aquest esperit obert el va acompanyar tota la seva vida i li va permetre aprendre l’ofici de mecànic en l’electricitat de l’automòbil.

Un cop acabada la guerra, Àngel Valentí va tornar a Girona i va continuar treballant en feines relacionades amb la mecànica i l’electricitat, primer amb el seu oncle, reparant tota classe de motors, i després a Can Perich, una lampisteria de Girona. L’any 1943 va començar el servei militar de tres anys com a voluntari a Girona. I en acabar-lo, el 1946, va començar a treballar a Indústries Fedaya, dedicada a portar electricitat amb grups generadors a llocs allunyats de les poblacions. Va anar a treballar per a aquesta empresa a Ripoll, però el 1950 es va establir a Torroella de Montgrí per instal·lar bateries de llum als masos. Un any més tard, el 1951, es va casar a Girona amb Joana Costa Sala i es van establir a Torroella. Àngel Valentí sempre va treballar per al municipi de Torroella de Montgrí més enllà de les seves obligacions professionals.

L’any 1977, entorn d’un grup de persones que Josep Bofill havia reunit un any abans per cantar havaneres, va néixer el grup Cantaires del Montgrí (Medalla del Montgrí 2003). Àngel Valentí, un apassionat per la música, en va ser un dels primers cantaires. El 2014, després de 37 anys a l’escenari, va deixar el grup. També havia format part de les corals Recer i Els Passerells de l’Estartit. El 2011 va rebre la Medalla del Montgrí. A més, va fundar l’Associació de Veïns del Barri de Fora Portal Santa Caterina i va estar en la junta de la Llar de Jubilats El Recer.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)