/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 07 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.346 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Club lectura Sant Narcís :: Lluís Gil | 25·12·2007

Més llibres per a tothom

Narcís-Jordi Aragó |

Ara que els informes i les enquestes diuen que en aquest país es llegeix molt poc i que als adolescents els costa de comprendre el que llegeixen, resulta reconfortant assistir a un acte com el que es va celebrar el divendres -14 de desembre- al Centre cívic de: la inauguració del Punt de lectura que ofereix, en petit format, tots els serveis d’una biblioteca -sala de lectura de llibres, revistes i diaris, préstec de llibres, música i cinema- i brinda la possibilitat d’accedir fàcilment als milers de llibres d’una biblioteca real, la Salvador Allende del barri de.

Aquest Punt de lectura ha estat com el premi a la constància del Club de lectura de l’Associació de Veïns (Vocalia de Cultura) -que des de fa prop de tres anys funciona regularment en el Centre Cívic del barri- i de l’Ajuntament de Girona, des del Servei de Biblioteques, i hom se sent especialment satisfet d’haver pogut contribuir a la seva instal·lació amb l’aportació de dues col·leccions de llibres: els de la sèrie A tot vent de l’Editorial Proa i Les millors obres de la literatura universal d’Edicions 62. Aquests volums, que ja no cabien als prestatges domèstics, es troben ara perfectament catalogats i disponibles per donar satisfacció a molta gent.

A, a i arreu

Una imatge de la inauguració del Punt de lectura Sant Narcís de divendres -14 de desembre-. A la foto: Pilar Prats, regidora de Sant Narcís; M. Lluïsa Faxedas, regidora de Cultura; Anna Pagans, alcaldessa de Girona; Martí Carreras, president de l’AV Sant Narcís; Lluís Gil, coordinador del Club de lectura Sant Narcís; Narcís-Jordi Aragó, periodista i escriptor; en una sala plena de gom a gom FOTO: MIQUEL PAGÈS

Els llibres sempre han tingut molts enemics i han viscut permanentment sota sospita en els índexs prohibits de les religions i en les llistes negres de les censures civils. Han estat cremats sistemàticament pels actes de fe medievals i per les depuracions de les dictadures militars. Ara es troben greument amenaçats pel domini abassegador dels mitjans audiovisuals i dels nous ginys electrònics, i qui sap si arribarà el dia profetitzat per Ray Bradbury en què seran perseguits com elements subversius per les forces d’ordre públic i fulminats massivament a la temperatura de 451 graus Farenheit. De moment, ja són víctimes dels seus propis editors, que guillotinen sense compassió els exemplars no venuts de les operacions menys rendibles. Per això reconforta comprovar que encara són molts -a, a i arreu- els qui es preocupen de salvar-los, de protegir-los, de guardar-los i de posar-los a l’abast de tothom com una font inesgotable de coneixement, d’entreteniment, de plaer i de bona companyia.

Narcís-Jordi Aragó i Masó, periodista i escriptor, per a

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)