/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 abril de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.777 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2008 :: Retalls de premsa | 07·12·2008

Més de 100 marxants han sol·licitat parada per al nou mercat de Can Gibert del Pla (c. St. Sebastià)

Dani Vilà |

EL PUNT > Més de cent marxants han sol·licitat poder tenir una parada en el nou mercat setmanal que es farà al barri de del Pla. Això suposa triplicar amb escreix el nombre de parades d’aquest mercat, que tindrà 30 marxants i que podria posar-se en funcionament durant el mes de gener, ja que l’Ajuntament de Girona preveu aprovar definitivament el nou mercat en el pròxim ple. L’objectiu és que el mercat serveixi per dinamitzar el sector comercial de del Pla i i ofereixi un servei al barri que també permeti millorar la cohesió social d’aquesta zona. La majoria de parades seran de productes frescos, roba i calçat.

La regidora de Desenvolupament Econòmic i Promoció de la ciutat, Cristina Alsina, fa una valoració molt positiva pel gran nombre de respostes dels marxants interessats a participar en el nou mercat setmanal dels dijous, que se situarà a l’àmplia vorera del carrer Sant Sebastià de del Pla. Malgrat que l’Ajuntament té clar que el mercat ha de tenir 30 parades, el consistori ha rebut més d’un centenar de sol·licituds per participar-hi.

Alsina espera que en el pròxim ple es pugui aprovar definitivament la creació del mercat i estima que «a mitjan mes de gener podríem tenir en dansa el nou mercat». La màxima responsable de Promoció Econòmica subratlla la importància que ha de tenir el nou mercat «per a la dinamització i consolidació del teixit comercial del sector, així com per a la cohesió social d’un model que farà barri». Les parades seran totes iguals i el consistori les muntarà i desmuntarà cada dijous, per facilitar la tasca als marxants d’aquest mercat. Hi haurà un 30% de parades de roba, un 25% de productes frescos, un 12% de calçat, un 5% de joguines, ferreteria, un 3% pesca salada i embotit i la resta seran d’altres productes.

Un estudi del perfil

L’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament de Girona ha encarregat un estudi per conèixer quin és el perfil del client habitual del mercat de la Devesa de Girona. Des de l’òptica dels marxants, els ciutadans immigrants són el col·lectiu més nombrós que segueix optant per anar a comprar al mercat, unes sensacions que el consistori vol corroborar amb l’estudi. El treball també servirà per conèixer les procedències de la majoria de clients i estudiar les repercussions que pot tenir el nou mercat de del Pla sobre el mercat de la Devesa. Els dissabtes, el mercat de la Devesa es constitueix com una opció per a tota l’àrea metropolitana i la seva viabilitat sembla quedar fora de dubte. L’anàlisi servirà per veure si els dimarts, quan ja hi ha menys parades, es nota molt o no el nou mercat de del Pla i si cal replantejar-se el model de mercat dels dimarts. L’Ajuntament també estudia la possibilitat d’implantar un mercat a la zona de l’Eixample Sud si funciona l’experiència pilot de del Pla. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)