/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge d'arxiu de desembre 2016 del Mercat de La Volta FOTO: JOAQUIM BOHIGAS i MOLLERAUna imatge d'arxiu de desembre 2016 del Mercat de La Volta FOTO: JOAQUIM BOHIGAS i MOLLERA
: : Cultura > Actualitat | 15·12·2017

Mercat de La Volta versió XXL

Joaquim Bohigas | Barri de Sant Narcís

L’edició de Nadal del Mercat de la Volta (Art km 0), que es munta a la plaça de l’Assumpció del, es va dur a terme els passats divendres 15 a diumenge 17 de desembre.

La durada excepcional (normalment és d’una jornada, en dissabte) va ser amb motiu de les festes de Nadal. En aquesta edició -la 23a- estava prevista la presència de més d’una vintena d’artistes de diferents àmbits i, com és habitual, va desenvolupar una programació paral·lela a la venda, com ara concerts i un dinar popular. A més, aquesta edició del mercat estava contextualitzada en el festival Il·luminar Girona. Els artesans mostren i venen, sense intermediaris, articles, que conjuguen art i disseny, per regalar, o autoregalar-se. La darrera edició del Mercat de la Volta es va fer el passat dissabte -21 d’octubre-.

El director del Centre cívic de, Pau Martinell, ha explicat, en una entrevista a l’emissora Fem Girona, que, en aquest curs -començat el setembre- la citada instal·lació municipal intensificarà la relació amb La Volta acollint propostes pedagògiques d’artistes residents adreçades al públic en general. En paraules de Martinell, un dels aspectes a remarcar de les sinergies entre centre cívic i artistes residents és vol atiar és que “la cultura sigui una eina de promoció dels artistes en un territori que no és el centre de la ciutat de Girona”. En concret, centre cívic i artistes han iniciat la promoció de tallers impartits pels mateixos residents. “Una introducció en tècniques sovint poc comuns”, en paraules de Juan Riguetti, un artista que treballa el vidre. Aquest propòsit ha tingut els primers fruits. Així, han tingut bona acceptació els tallers d’àlbum il·lustrat i gravat. Hi ha un projecte per oferir, en un futur pròxim, tallers per a treballar arxius de vídeo i un sobre vidre, que subratlla la recuperació de materials. Martinell ha explicat que un dels objectius finals de tot el programa de La Volta és que “un artista pugui viure de la seva creació”. L’atracció de gironins de fora del barri és, també, una de les finalitats d’aquesta acció.

El Mercat de la Volta, conjuntament, amb la residència d’artistes, vol ajudar a fer que es converteixi en un espai creatiu de referència a la ciutat de Girona. Atrau, sobretot, un públic jove, la majoria del qual sensibilitzat, i mainada, que fan vida en les activitats pedagògiques i imprimeixen un aire molt fresc i divertit per l’espontaneïtat en com es comporten en aquest àmbit.

A més, si prenem l’exemple de l’edició de Nadal de l’any passat, el Mercat de la Volta converteix l’espai central de la plaça en una alternativa al consumisme, a vegades irracional, de Nadal convenientment atiat en els diferents eixos comercials de la ciutat. En aquella ocasió, el mercat va comptar, malgrat una amenaça de pluja quasi contínua, amb una òptima afluència de visitants, que es van passejar per les parades especialment dissenyades (en forma de volta), interessant-se pels treballs artístics i artesanals de quilòmetre 0, o participant en els tallers programats, que van dinamitzar l’espai. Aquella convocatòria també va servir per a recordar el segon aniversari d’una iniciativa que permet visualitzar el treball dels creadors que resideixen als antics establiments de la plaça, que ja reben el nom de voltaires. L’aixopluc permet donar-se a conèixer col·lectivament i donar vida a locals que, en els darrers anys, han anat clausurant l’activitat comercial.

L’entorn urbà, la plaça porxada, dóna joc a La Volta, i no només per la citada denominació.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)