/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 28 setembre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.849 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

D'esquerra a dreta, el guanyodors: Miquel Pascal, Concepció Saurí, Laura Colet i Sara López FOTOS: MIQUEL PAGÈS> Programa de mà de la Festa Major del barri de Sant Narcís 2008 [fent clic aquí]D'esquerra a dreta, el guanyodors: Miquel Pascal, Concepció Saurí, Laura Colet i Sara López FOTOS: MIQUEL PAGÈS> Programa de mà de la Festa Major del barri de Sant Narcís 2008 [fent clic aquí]
: : Cultura > Club lectura Sant Narcís :: Lluís Gil | 01·06·2008

Maria Concepció Saurí guanya el concurs de narrativa del barri de Sant Narcís; i el de menors
de disset anys ha estat per a Laura Colet i Olivé

Lluís Gil |

El primer premi del III Premi de Narrativa 2008, per a majors de 17 anys, convocats per el Club de lectura – Punt de lectura (Associació de Veïns del) ha recaigut en Maria Concepció Saurí i Ros, d’Esclanyà, per l’obra Noms propis (l’autora s’endú 750 €). En segon lloc (450 €) ha quedat l’obra Hora de la qual n’és l’autor Miquel Pascal i Pujadas, d’Olot.

Pel que fa a l’apartat de menors de disset anys, la vencedora (450 €) ha estat Laura Colet i Olivé, alumna de l’IES, que va presentar Per sobre de tot. I el segon premi (250 €) ha estat per Sara López i Nieto, d’Empuriabrava, per Hores de pluja.

Els guanyadors flanquejats per Lluís Gil, del Club de lectura Sant Narcís; i Martí Carreras, president de l’AV Sant Narcís; Pilar Prats, regidora del barri de Sant Narcis; i Lluïsa Faxedas, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Girona

El jurat estava format per Dolors Garcia, Josep Maria Fonalleras i Miquel Pairolí, escriptors, i Lluís Gil, coordinador del Club de lectura, com a secretari, sense vot. Els premis es van entregar ahir diumenge -1 de juny- a la tarda, a la plaça de l’Assumpció, com un acte de la Festa Major del barri.

Lluís Gil Aban és secretari del jurat del III Premi de Narrativa 2008 i coordinador del Club de lectura Sant Narcís de l’Associació de Veïns del [lluisgil(arrova)eldimoni.com]

El text llegit diumenge a l’acte de lliurament dels premis

El Club de lectura va convocar el III Premi de Narrativa 2008, amb el desig que, com a mínim, tinguéssim el mateix nombre de participants que l’any 2007.

Doncs bé, desig acomplert!, n’hem tingut un més: això deu voler dir que estem en la línia d’aconseguir que el premi sigui conegut, i reconegut, com ho és la Festa Major que cada any aplega en aquesta plaça un major nombre de persones que veniu a disfrutar de tot allò que preparem, que en participeu i que us ho passeu d’allò més bé.

Aquest any hem pogut premiar dos relats per a cada una de les categories establertes a les bases del premi, en comptes d’un com fins ara. Això ha estat possible, a part d’un nou esforç per part de l’Associació de Veïns, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona que ens ha permès, també, augmentar-ne la dotació econòmica. Serveixi aquest reconeixement públic per agrair aquesta col·laboració.

El jurat del III Premi de Narrativa 2008, format per l’escriptora Dolors García i Cornellà, els escriptors Josep M. Fonalleras i Miquel Pairolí i Sarrà, i el coordinador del Club de lectura, Lluís Gil, com a secretari sense vot, es va reunir el passat dilluns -26 de maig- a la seu del Club (Centre cívic), i després de les deliberacions i votacions pertinents varen acordar que eren mereixedors dels premis establerts per a cada una de les categories, els següents relats:

Categoria A (majors de 17 anys)

– 1r premi, dotat amb 750 €, a l’obra Noms propis, de la que n’és autora Maria Concepció Saurí i Ros (Nicolau), d’Esclanyà (Baix Empordà) i arxivera de l’Ajuntament de Palafrugell.

– 2n premi, dotat amb 450 €, a l’obra Hora, de la que n’és autor Miquel Pascal i Pujadas, d’Olot (Garrotxa) i mestre a l’escola Volcà Bisaroques d’Olot.

Categoria B (fins a 17 anys)

– 1r premi, dotat amb 450 €, a l’obra Per sobre de tot, de la que n’és autora Laura Colet i Olivé (Sàskia), de Girona (Gironès) i estudiant [de l’IES].

– 2n premi, dotat amb 250 €, a l’obra Hores de pluja, de la que n’és autora Sara López Nieto (Abril), d’Empuriabrava (Castelló d’Empúries – Alt Empordà) i estudiant.

Entregats els premis (dotació econòmica i la Pedra de Girona commemorativa), volem agrair, també, la seva participació a tots els que ens han fet arribar els seus treballs, tot i animar-los a que, malgrat que en aquesta ocasió no hagin estat premiats, perseverin en la seva afecció per escriure i perquè segueixin fidels a la nostra convocatòria.

I, com no, un agraïment especial als col·laboradors del premi i del Club de lectura, que ho han estat des del primer dia, en Quim Curbet (des de Curbet Comunicació Gràfica – CCG Edicions), en Manel Mesquita (des d’El de de Tereldimoni.com) i als amics del Centre cívic de, pel seu ajut incondicional.

Moltes gràcies a tots!

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)