/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 23 juny de 2018 | 3a Època | Edició núm. 13.656 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico El Premi Poincaré de treballs de recerca en matemàtiques torna a tenir participació de l'INS Santa Eugènia: els eugenials Valerie Katimi, finalista, i David Arribas, 3r premi L'11 de maig -de 2018- es va llegir el veredicte del 15è Premi Poincaré, organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquest premi va nèixer el curs 2003-2004 impulsat per iniciativa del Dr. Sebastià Xambó qui, essent aleshores degà de la FME, apro fitant que es commemorava…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Notícies | 01·10·2009

L’Observatori del Ter descobreix nous incompliments del cabal del riu Ter

L'Ateneu |

El grup de treball de l’Ateneu denuncia que, al contrari del que s’havia promès, l’entrada en funcionament de la desalinitzadora del Prat no ha tingut cap efecte sobre el migrat cabal del riu Ter al seu pas per Girona, que continua per sota del seu límit legal.

La dita que diu que l’alegria a casa del pobre sol ser breu, es compleix gairebé sempre en el cas del riu Ter. Una consulta al web de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a 29 de setembre permet copsar com des del 21 de setembre (2,84 m3/s) els cabals d’aquest riu al seu pas per Girona tornen a incomplir els 3 m3/s de cabal mínim requerits per la Llei 11/1959 i els cabals assignats pel Pla de Cabals de Manteniment de la mateixa Agència.

Mentre que l’estat dels embassaments és satisfactori -al mateix web de l’ACA es pot consultar l’estat dels embassaments que -29 set.- sumen 301 hm3 embassats a Sau i Susqueda, xifra que correspon al 74% de la seva capacitat-, pel riu hi continua baixant menys cabal de l’establert legalment. Aquest fet és encara més greu quan des d’aquest estiu la Catalunya metropolitana disposa d’una planta desalinitzadora amb capacitat de produir 2 m3/s d’aigua potable que havia de servir per retornar els cabals que el riu Ter necessita per tornar a ser un riu biològicament viu. Des de l’Ateneu volem criticar que així se’ns havia explicat des de les més altes instàncies del govern però, en canvi, l’ACA continua incomplint no només les seves promeses sinó també les lleis vigents en aquest país.

A través de l’article publicat a El Punt -4 set.-, des de l’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona se celebrava el compromís expressat pel conseller de Medi Ambient unes setmanes abans, pel qual s’establia un calendari per al retorn dels cabals i segons el qual el funcionament de la desalinitzadora d’El Prat de Llobregat era una peça clau per a aquest retorn. Tres setmanes després, tot esdevé paper mullat: la desalinitzadora funciona sota mínims per la despesa econòmica que això comporta. L’Observatori del Ter vol deixar clar que aquesta situació és injusta perquè només ve motivada per la gratuïtat de l’aigua del Ter, de manera que, sota aquest criteri únicament economicista, sempre hi haurà arguments per deixar el Ter sota mínims. Des de l’entitat s’ha manifestat que estem cansats, des de comarques gironines, de reivindicar un tracte decent per al nostre principal riu i ens agradaria saber el perquè d’aquest tracte, que ningú gosaria ni plantejar a altres parts i rius de Catalunya.

L’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona
Centre cívic – Can Ninetes
C. Santa Eugènia, 146 – CP 17006
> www.ateneunaturalista.org

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)