/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 26 juny de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico L'Aula d'acollida de l'Institut Santa Eugènia va participar al 'Temps de flors de Girona' L'alumnat de l'Aula d'acollida de l'Institut Santa Eugènia ha participat un any més a Girona Temps de flors decorant el jardí dels Serveis Educatius del Gironès, juntament amb la resta d'aules d'acollida de la ciutat de Girona. El motiu del muntatge és "el viatge, la resistència de l'esperit humà davant l'adversitat i el meravellós poder de…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2006 :: Retalls de premsa | 05·12·2006

L’Estat defineix la nova estació de Girona
però no aclareix l’afectació al Parc Central

D. Brugué / X. Miró |

EL PUNT > L’Estat ja té clar com hauria de ser la nova estació de Girona que integrarà els serveis del tren, el TAV i els autobusos. No obstant això, no ha aclarit el nivell d’afectació que tindrà sobre l’estructura del Parc Central. La proposta inicial trinxa aquest espai i l’Ajuntament no ho accepta. Abans de final de mes es presentarà una primera proposta d’estació.

El responsable de les obres del TAV a Catalunya, Jordi Prat, explicava ahir en el cicle de conferències Metròpolis Barcelona que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) preveu reunir-se amb l’Ajuntament de Girona a final de mes per presentar-li el projecte d’estació del TAV de la ciutat, el tram més complex de la línia d’alta velocitat catalana després del cobriment del traçat a Barcelona. No va donar detalls, però, de com serà el nou equipament, el punt més profund del qual serà a 22 metres sota terra, ni del grau d’afectació que tindrà sobre el Parc Central.

Cal recordar que en l’estudi informatiu del Ministeri de Foment, es feien dues propostes pel que fa a l’estació però el ministeri es decantava per una. Aquesta opció preveu un edifici molt més gran que l’actual, situat més cap a l’oest –al lloc on ara hi ha la d’autobusos–, i un impacte molt gran al Parc Central, ja que el trinxa i n’elimina gairebé la meitat.

L’Ajuntament va demanar que l’àmbit de la futura estació es restringeixi a l’espai existent i permeti la continuïtat del carrer de la Creu i el Lorenzana fins al Parc Central, i que es garanteixi que aquest espai públic no quedarà alterat. La declaració d’impacte ambiental del Ministeri de Medi Ambient només es compromet, en aquest sentit, a procurar evitar «al màxim» l’afectació al parc però no hi fa més referències. De fet, aquests són temes que plantejarà l’estudi constructiu, que ja es redacta i que incorporarà les recomanacions que fa l’estudi d’impacte ambiental i el resultat de la resolució de les 2.145 al·legacions que es van presentar al projecte i que encara no han estat contestades.

En la mateixa conferència Prat va anunciar que el Ministeri de Foment treballa amb la idea que el primer tren d’alta velocitat arribi a l’estació del Camp de Tarragona d’aquí a quinze dies, la setmana del 18 al 23 de desembre, tot i que l’Estat i Renfe no han confirmat encara el dia concret. Fonts del ministeri i de l’operadora ferroviària asseguren que no està decidit perquè depèn, en part, de l’agenda de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que podria assistir a l’acte inaugural de la línia. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

twenty + 19 =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)