/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 12 agost de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.167 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2006 :: Retalls de premsa | 05·12·2006

L’Estat defineix la nova estació de Girona
però no aclareix l’afectació al Parc Central

D. Brugué / X. Miró |

EL PUNT > L’Estat ja té clar com hauria de ser la nova estació de Girona que integrarà els serveis del tren, el TAV i els autobusos. No obstant això, no ha aclarit el nivell d’afectació que tindrà sobre l’estructura del Parc Central. La proposta inicial trinxa aquest espai i l’Ajuntament no ho accepta. Abans de final de mes es presentarà una primera proposta d’estació.

El responsable de les obres del TAV a Catalunya, Jordi Prat, explicava ahir en el cicle de conferències Metròpolis Barcelona que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) preveu reunir-se amb l’Ajuntament de Girona a final de mes per presentar-li el projecte d’estació del TAV de la ciutat, el tram més complex de la línia d’alta velocitat catalana després del cobriment del traçat a Barcelona. No va donar detalls, però, de com serà el nou equipament, el punt més profund del qual serà a 22 metres sota terra, ni del grau d’afectació que tindrà sobre el Parc Central.

Cal recordar que en l’estudi informatiu del Ministeri de Foment, es feien dues propostes pel que fa a l’estació però el ministeri es decantava per una. Aquesta opció preveu un edifici molt més gran que l’actual, situat més cap a l’oest –al lloc on ara hi ha la d’autobusos–, i un impacte molt gran al Parc Central, ja que el trinxa i n’elimina gairebé la meitat.

L’Ajuntament va demanar que l’àmbit de la futura estació es restringeixi a l’espai existent i permeti la continuïtat del carrer de la Creu i el Lorenzana fins al Parc Central, i que es garanteixi que aquest espai públic no quedarà alterat. La declaració d’impacte ambiental del Ministeri de Medi Ambient només es compromet, en aquest sentit, a procurar evitar «al màxim» l’afectació al parc però no hi fa més referències. De fet, aquests són temes que plantejarà l’estudi constructiu, que ja es redacta i que incorporarà les recomanacions que fa l’estudi d’impacte ambiental i el resultat de la resolució de les 2.145 al·legacions que es van presentar al projecte i que encara no han estat contestades.

En la mateixa conferència Prat va anunciar que el Ministeri de Foment treballa amb la idea que el primer tren d’alta velocitat arribi a l’estació del Camp de Tarragona d’aquí a quinze dies, la setmana del 18 al 23 de desembre, tot i que l’Estat i Renfe no han confirmat encara el dia concret. Fonts del ministeri i de l’operadora ferroviària asseguren que no està decidit perquè depèn, en part, de l’agenda de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que podria assistir a l’acte inaugural de la línia. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)