/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 02 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.461 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

En el Pla especial de les Hortes de Santa Eugènia s'obvia el vial de perllongació de la Frontissa Est que travessa aquest espai i afecta també les Hortes de Salt FOTO: ÀNGEL PALMEROLA [MARFULL]En el Pla especial de les Hortes de Santa Eugènia s'obvia el vial de perllongació de la Frontissa Est que travessa aquest espai i afecta també les Hortes de Salt FOTO: ÀNGEL PALMEROLA [MARFULL]
: : Les hortes > Hortes de Santa Eugènia Eugènia de Ter | 15·06·2005

Les al·legacions de Salt presentades al Pla
especial de les Hortes de Santa Eugènia

Ajuntament de Salt |

Vist que l’Ajuntament de Girona, en acord de sessió plenària de data 5 d’abril de 2005, va aprovar inicialment el Pla especial de les Hortes de.

Atès que hi ha diversos aspectes que afecten el municipi de Salt que fan necessari concretar el tema de coordinació en temes de gestió i vist l’informe emès per l’arquitecta de Planejament, Gestió i desenvolupament urbà de data 23 de setembre de 2004 i la documentació que consta a l’expedient, la Comissió Informativa d’Urbanisme, Serveis, Seguretat Ciutadana i Vialitat, proposa al ple l’adopció del següent acord:

Aprovar l’informe emès per l’arquitecta de Planejament, Gestió i desenvolupament urbà, de data 12 de maig de 2005, en relació a l’aprovació inicial del Pla especial de les Hortes de de Girona i comparèixer en el tràmit d’al·legacions de l’esmentat Pla en base als arguments de conté l’informe citat, del que se’n donarà trasllat a aquell municipi.

Informe sobre el Pla especial de les Hortes de

Núria Díez Martínez, arquitecta de la Unitat de Planejament, Gestió i Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de Salt, en relació a l’assumpte de referència emet el següent informe:

1r. L’àmbit del Pla especial Urbanístic de les Hortes de del municipi de Girona compren la franja de sòl no urbanitzable limitada al nord pel marge dret del riu Ter, a l’est pel Pla Parcial del Parador del, al sud per la Sèquia i a l’oest pel terme municipal amb Salt.

2n. L’objecte del Pla Especial és:
– La protecció ambiental, paisatgística, i d’usos del sector primari existents.
– La rehabilitació, regulació d’usos i ordenació de terrenys i elements del patrimoni cultural i natural inclosos en el seu àmbit.
– La seva gestió i desenvolupament, d’acord amb el planejament general.

3r. De les propostes del Pla especial algunes afecten al municipi de Salt com:
– La definició del tram mig del Ter com a corredor biològic entre diferents àrees com les Deveses de Salt.
– La continuïtat de vianants i d’espai públic entre Salt i Girona en l’àrea del marge dret del Ter. Aquesta zona està qualificada com a sistema general d’espais lliures (Sistema de parc fluvial i deveses) ha de ser de propietat pública. Aquest parc és continuació del Parc del Ter del planejament general de Salt. El PE no recull les obres d’urbanització del Parc que es remet a la redacció posterior d’un projecte, i es regula únicament els usos que són: funció ecològico-paisatgística (mentre no es promogui l’execució del Parc s’admeten usos d’horta familiar, professional i vivers), usos educatius, culturals i lúdics lligats a l’ús principal (Article 17 de la normativa urbanística del PE).
– Creació d’un parc lineal amb un itinerari de vianants i bicicletes paral·lel a la Sèquia (Parc agrícola – Parc Sèquia) de propietat municipal. Aquest parc continuarà en Salt amb el Parc de les Filadores. En el Pla especial no es recull el projecte d’urbanització d’aquest Parc, que es remet a la redacció d’un projecte posterior. Els usos permesos són: horta familiar, professional i vivers, usos educatius culturals i lúdics lligats a l’ús principal (article 16 de la normativa urbanística del PE.
– El tancament per la nit dels camins de l’àmbit del PE.
– La proposta de coordinar determinats temes de gestió (no especificats en el document) entre els Ajuntaments de Salt i Girona, abans de l’aprovació definitiva del PE, amb la finalitat de presentar una unitat paisatgística i ecològica, així com un règim d’usos continu entre les hortes dels dos municipis.

4t. De les qüestions relacionades en el punt anterior que afecten al planejament de Salt, la tècnica que subscriu considera que s’hauria de concretar el tema de coordinació en temes de gestió, com diu el document abans de l’aprovació definitiva, i la repercussió que pot tenir als usuaris de les Hortes de Salt el tancament dels camins de Girona per la nit.

5è. En el Pla especial de les Hortes de s’obvia el vial de perllongació de la Frontissa Est que travessa aquest espai i afecta també les Hortes de Salt. Malgrat que no és objectiu del Pla especial precisar aquesta traça, es troba a faltar que, si el què es pretén és preservar aquests espais, no hi hagi cap plantejament i/o recomanacions al respecte. Insistir que en l’actualitat s’està debatent nous traçats viaris supramunicipals, com el desdoblament de la N-2 per l’autopista A-7, que podria donar accés a la zona de Domeny i els nous creixement previstos, la qual cosa possibilitaria la supressió d’aquest vial sobre que afecta terrenys dels dos municipis que es volen protegir.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)