/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 29 novembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.276 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Hortes de Santa Eugènia Eugènia de Ter | 15·06·2005

Les al·legacions de Mou-te en Bici
al Pla especial de les Hortes de Santa Eugènia

Mou-te en Bici |

Mou-te en Bici es persona en el tràmit d’informació pública sobre el projecte de Pla especial de les Hortes de de Ter, aprovat inicialment en el ple municipal de 5 d’abril de 2005 i formalitza la compareixença com a part interessada de la Plataforma cívica per l’ús de la bicicleta i per la mobilitat sostenible a l’esmentat projecte. En base a aquestes condicions, és voluntat dels interessats presentar al projecte les següents al·legacions:

1. Sobre la circulació de persones i vehicles per l’espai protegit

Tant l’equilibri mediambiental de les hortes com les tasques pròpies dels hortolans que s’hi duen a terme es veuen afectades per la circulació descontrolada de vehicles a motor. En aquest sentit, Mou-te en Bici demana que el Pla contempli dues mesures:

– Per una banda, una sèrie de normes que els visitants hagin de tenir en compte, entre les que hi hauria d’haver la prohibició de circular fora dels camins principals (aquells aptes per a circulació de vehicles -pistes- i els de peu i/o bici d’ús públic/veïnal), i que tota la xarxa de petits camins que només porten a les hortes particulars tan sols han de poder ser utilitzats pels hortolans. De la mateixa forma les futures activitats d’educació ambiental que es puguin dur a terme en grup han de ser regulades perquè no interfereixin en el treball i la tranquil·litat dels hortolans.

– Per altra banda, Mou-te en Bici creu que només bicicletes i vehicles no motoritzats han de tenir la possibilitat d’entrar a l’espai protegit pel Pla especial (a banda, naturalment, d’aquells vehicles que les persones que treballen les hortes hagin de menester per les seves feines). En aquest sentit, Mou-te en Bici demana la col·locació de pilones a totes les vies d’entrada i sortida de l’espai protegit de les hortes a fi i efecte d’impedir-hi l’accés als vehicles de qualsevol persona no autoritzada (és a dir, tothom excepte veïns i hortolans). Aquestes pilones podrien ser del mateix estil que les situades en el Barri Vell, de manera que les persones autoritzades puguéssin obrir i tancar el pas segons en tinguéssin la necessitat.

– També reclamem que al menys dos policies patrullin habitualment per l’espai protegit a peu i/o en bicicleta. La seva misió, a banda de la prevenció de robatoris i malifetes que es demana en altres al·legacions, hauria de ser evitar la circulació en moto per l’espai de les hortes (a excepció feta, com hem dit abans, de les usades per veïns i hortolans).

2. Sobre el possible Vial de les Hortes

El possible futur Vial sobre les Hortes passaria pel vell mig de l’espai d’horta, biogeogràficament parlant, i alteraria i desestructuraria per sempre més les Hortes de Salt i de de Ter, convertint-les amb un espai sorollós i susceptible de contaminació per la filtració de l’amiant dels discs de fre dels vehicles. A més, seria una barrera en el corredor biològic que representen les hortes.

Creiem que no té sentit redactar un Pla especial per protegir un espai si l’equip de govern municipal responsable de dur a la pràctica aquest Pla contempla la creació d’una infraestructura que degradarà irreversiblement l’espai en qüestió. Per això demanem que es descarti totalment la possibilitat d’aquesta via, i que el futur creixement urbà que podria justificar la construcció del vial es planifiqui i coordini amb els ajuntaments veïns de tal manera que aquest vial no arribi a ser mai necessari.

3. Sobre la contaminació acústica

En el Pla especial es fa esment al desenvolupament de mesures per tal de minvar la contaminació acústica de les carreteres ja existents i properes a l’espai, però no s’hi assigna una partida pressupostària ni s’especifica quines seran aquestes mesures ni quina data d’execució han de tenir.

En conseqüència, demanem que en el Pla especial es concretin: partida pressupostària, dates d’execució i mètodes per tal de minvar la contaminació acústica de les carreteres i carrers pròxims.

Aquestes són les al·legacions específiques de Mou-te en Bici, que tenen més a veure amb la mobilitat, perquè les generals ja van ser signades per l’entitat conjuntament amb les de la Plataforma en defensa de les Hortes i les Ribes del Ter

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)