/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 25 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.392 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la visita d'obres FOTO: AJGIRONA.CATUna imatge de la visita d'obres FOTO: AJGIRONA.CAT
: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 23·03·2011

L’equipament cultural de la Marfà s’estrenarà per Sant Narcís: ha tingut una inversió de més de 2 MEUR i és l’obra insigne del Pla de barris

ACN |

DIARI DE GIRONA > El centre cultural i cívic de la Marfà s’inaugurarà per Fires de. Aquesta és la última data que ha donat l’alcaldessa, Anna Pagans, que preveu que les obres estiguin enllestides al juliol i que, després, ja es pugui fer el trasllat de la Biblioteca Salvador Allende i començar a moblar i equipar l’antiga fàbrica tèxtil. L’edifici té gairebé 3.500 m2 i inclou tant l’antiga fàbrica com una sala d’actes de 200 m2 que s’ha aixecat de nou just al costat. A l’equipament hi haurà biblioteca, sala d’actes, despatxos, sales de reunions per entitats, box d’assaig per a músics i bar, entre d’altres dependències. L’obra ha costat més de 2 MEUR i per equipar-la en caldran 700.000 € més.

El que va ser durant dècades una fàbrica tèxtil es convertirà finalment en un dels centres culturals i cívics més importants de la capital gironina. Les obres avancen a bon ritme i està previst que l’edifici estigui acabat al juliol. L’ajuntament ja ha iniciat les gestions per licitar el mobiliari -té una partida de 700.000 € en el pressupost d’aquest any per a equipar la Marfà- i preveu que el centre estigui llest per Fires de, a finals d’octubre.

El nou edifici disposarà de gairebé 3.500 m2 i acollirà la biblioteca del barri, la Salvador Allende, que havia quedat petita. La nova biblioteca ocuparà 800 m2 i estarà distribuïda en gran part a la planta baixa -on també hi haurà el bar- i el primer pis on hi haurà les sales d’estudi i l’arxiu. Actualment, l’ajuntament està deliberant quin ús donarà a l’actual biblioteca que quedarà desocupada quan es posi en marxa el nou equipament de la Marfà.

A l’equipament, que té tres plantes, també hi haurà sales i despatxos, bucs d’assaig per a grups musicals, sales per fer activitats dirigides -com ioga o gimnàs- i també una sala de 200 m2 que s’ha construït nova annexa a l’antiga fàbrica.

El projecte de la Marfà, que ha costat més de 2 MEUR pagats entre l’Ajuntament i la Generalitat a través del Pla de barris, no només consta de la rehabilitació de l’edifici sinó també de l’adequació dels entorns per connectar el nou equipament amb el Centre cívic de, situat just al davant de la Marfà.

Més de 14 MEUR en actuacions del Pla de barris

La rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil de la Marfà és sense dubtes l’obra insigne del Pla de barris a. De fet, s’ha endut la partida més important però també hi ha altres actuacions que s’han realitzat en els darrers anys al barri. La majoria de les obres i reformes ja s’han acabat i només queda pendent actualment l’entrega de les obres del centre de dia per a la gent gran (situat a l’antic espai del Mercat) a final de mes i la urbanització de la frontissa de.

En l’espai de la frontissa, inicialment s’havia previst un aparcament subterrani. No obstant això, l’alcaldessa ha explicat que “per qüestions tècniques i d’espai” s’ha hagut de descartar i per això s’està urbanitzant la zona que abans era un descampat on hi aparcaven cotxes. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)