/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 06 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.345 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El projecte de la Llei de barris i vilesEl projecte de la Llei de barris i viles
: : Actualitat > 2007 :: Retalls de premsa | 03·11·2007

L’enderroc de l’antic Mercat de Santa Eugènia comença el dilluns 12 de novembre

Tapi Carreras |

DIARI DE GIRONA > L’edifici de l’antic Mercat de té els dies comptats. L’inici dels treballs d’enderroc s’ha previst per al dia 12 de novembre. Els treballs duraran un mes i mig i, per tant, l’enderroc hauria d’estar enllestit aproximadament abans d’acabar l´any. Les tasques anran a càrrec d’Obycall.

L’enderroc de l’antic mercat està inclòs dins el Projecte integral del barri de·Can Gibert del Pla, finançat a parts iguals entre l’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya.

L’operació ha de servir perquè en l’espai alliberat s’hi construeixi un centre de dia de 866 m2 de sostre i per generar una plaça d’uns 700 m2. De la mateixa manera, es podrà ordenar l’illa on es localitzen les dues cases en ruïna del barri i contribuir a resoldre dèficits d’aparcaments i alliberar l’espai de la via pública. Actualment s’està redactant el projecte del centre de dia i el de la urbanitzció de la plaça.

El procés previ a l’enderroc ha inclòs diversos passos previs. Per exemple, la recerca d’altres espais per a algunes entitats que tenien la seu seu en aquest edifici. És el cas de la reubicació de la seu social del Club de bàsquet (Ceset). També s’ha hagut de tirar endavant un procés d’expropiació dels locals comercials. Per fer-ho s’ha hagut de destinar una quantitat total que supera l’1,2 milions €. L’expropiació ha acabat al jutjat per la reclamació de 9 dels 25 propietaris que consideren vulnerats els seus interessos i no creuen que el projecte estigui justificat.

El Mercat de es va posar en marxa a principis dels vuitanta, però no va tenir èxit i ja fa anys que està tancat. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)