/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 octubre de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.487 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Nou vessament. La canonada de goma ha servit per treure aigua dels fonaments del pàrquing públic del GüellFOTO: DIARI DE GIRONANou vessament. La canonada de goma ha servit per treure aigua dels fonaments del pàrquing públic del GüellFOTO: DIARI DE GIRONA
: : Actualitat > 2004 :: Retalls de premsa | 18·03·2004

L’empresa que fa el pàrquing del Güell
vessa aigua al clavegueram

Jesús Badenes |

DIARI DE GIRONA > L’empresa que està construint el pàrquing del barri de la Devesa-Güell ha decidit treure l’aigua de l’obra mitjançant una canonada i llençar-la al clavegueram. Es tracta del tercer cas en menys d’un any que es detecten filtracions en unes obres i que no s’utilitza la xarxa separativa. En aquest cas, la situació és més greu perquè es tracta d’una obra pública, mentre que en les dues anteriors ocasions eren dues construccions privades.

El nou vessament d’aigua va ser detectat el cap de setmana passat, quan es va posar una gran mànega de goma que sortia des de dins dels fonaments que s’estan fent en l’actualitat. En les anteriors ocasions la filtració també es va produir mentre es feien els fonaments de dues construccions. En el primer cas, al carrer Cerverí, també s’estava fent un pàrquing.

La pàgina web eldimoni.com, que reuneix un grup de veïns del sector, havia denunciat els dos casos anteriors, molt pròxims. En el primer cas es va lamentar el malbaratament de les aigües del riu que s’estava produint des de feia més d’un any. L’Ajuntament de Girona va requerir a l’empresa que deixés d’abocar a la xarxa general i deixés anar l’aigua al riu. Un mes després encara no s’havia solucionat.

Els veïns que editen la revista digital denuncien que «l’aigua és un bé escàs» i critiquen el «malbaratament». En aquest cas es va assenyalar que l’aigua provenia «d’una veta prou abundant de l’antic llit del riu i possiblement connectada amb el Ter». Una situació que s’està reproduint en l’actualitat.

Ponç Feliu: «Una llàstima»

Paradoxalment, en aquell cas es tractava d’una obra privada i el regidor de Medi Ambient, Ponç Feliu, va explicar que «és una llàstima que estiguin llançant l’aigua a la depuradora, perquè és una aigua neta que surt de les capes freàtiques que alimenten el riu». Feliu va donar a la societat quinze dies per solucionar el problema i el termini acabarà la primera setmana d’agost. L’Ajuntament havia exigit a l’empresa que connectés la canonada a la xarxa separativa. Aquesta serveix per conduir les aigües plujanes o les de les capes freàtiques als diferents rius de la ciutat, perquè no necessiten ser depurades.

El segon cas va ser denunciat fa poques setmanes, quan es va trobar una altra canonada que sortia d’un obra i abocava al clavegueram al carrer Cerverí amb el carrer Figuerola. En aquesta obra també es tractava d’una mànega de goma que quedava sobre una boca de claveguera. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)