/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 21 octubre de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Esports L'eugenienc del GEiEG Josué Canales fa un temps de 48,21 i es queda a tocar de la final L'atleta grupista Josué Canales -i alumne de l'Institut Santa Eugènia- ha pres part a la primera eliminatòria de les tres que formaven les semifinals de la prova dels 400m del Campionat del Món juvenil d'atletisme, a Kenya. Canales ha aturat el crono amb un temps de 48,21, creuant la línia de meta en quarta posició, cosa…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'escola la Farga de Salt ha estat un dels centres gironins que ha treballat continguts del Fòrum, com la solidaritat FOTO: DANI VILÀL'escola la Farga de Salt ha estat un dels centres gironins que ha treballat continguts del Fòrum, com la solidaritat FOTO: DANI VILÀ
: : Paulo Freire > Opinió | 07·06·2004

L’educació:
el motor de la solidaritat i la cooperació

Sebas Parra |

Amb aquest tercer mil·leni es consolida fort i divers a Porto Alegre, Brasil, un moviment mundial que reivindica un altre món possible. Un altre món que, contra els dictats de la globalització capitalista actual, reconegui la riquesa de la diversitat i promogui els valors del diàleg, la pau, la justícia i la solidaritat.

Un altre món que reconegui la riquesa de la diversitat i promogui els valors del diàleg

I, naturalment, aquest moviment constata de seguida que l’educació és un dels pilars fonamentals per al desenvolupament de l’ésser humà i la transformació social i, per tant, per a la construcció d’aquest altre món que volem, en què cada persona tingui dret a accedir al coneixement. Neix així el Fòrum Mundial d’Educació (FME), cercant espais de diàleg i d’organització de les persones i organismes relacionats amb l’educació des d’una perspectiva alternativa.

Les diferents edicions del FME han iniciat una nova etapa, que transmet el missatge de lluita i esperança que resumeix l’herència de Paulo Freire a favor d’una educació pública i democràtica com a pràctica de la llibertat compromesa d’una manera militant amb les persones que tenen alguna mena d’exclusió. Però, sobretot, són espais de reflexió, d’organització i de mobilització, de creació en definitiva, fora del pensament únic i del políticament correcte imperant avui. Això precisament, la importància, la necessitat i la utilitat del debat social sobre els temes educatius, és el que propugna el nostre Fòrum Social sobre l’Educació, nascut el desembre passat fent-se ressò de la crida per un debat social sobre l’educació a Catalunya feta pública per quinze personalitats catalanes el juny de 2003.

Cal reflexionar sobre el valor i la necessitat de l’educació al si del moviment solidari

Des de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme hem entès que cal aprofitar aquesta gran oportunitat, ja que la nostra pràctica diària ens diu que l’educació és el motor de la solidaritat i la cooperació. Sabem que no canviarem el món només amb projectes de cooperació per al desenvolupament sinó, especialment, amb la conscienciació popular de la gent treballadora, de les persones joves, sobretot, que s’organitzin, cooperin i lluitin decididament, aquí i arreu, per una societat més justa i solidària. El nostre primer objectiu de sensibilitzar, denunciar, crear cultura de la solidaritat… i, per tant, educar en valors, fa que necessitem fer de l’educació una eina.

És per això que a la jornada de la Coordinadora, a Blanes el 12 de juny, farem una reflexió sobre el valor i la necessitat de l’educació al si del moviment associatiu solidari. Som-hi!

Sebas Parra és veí de i membre del secretariat de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme

Opineu en el «Fòrum social sobre l’educació a les comarques gironines» [clic aquí]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

seventeen − one =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)