/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 23 octubre de 2016 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Paulo Freire El col·lectiu Dones de Sant Narcís convida a tastar els seus cursos del Centre cívic Amb el canvi de mes, torna la quotidianitat alterada pels mesos d'estiu. El col·lectiu de Dones de Sant Narcís ha preparat -pel dijous 8 de setembre-, una presentació i primera presa de contacte dels cursos i tallers que el col·lectiu durà a terme en la programació que ha de començar en el Centre cívic del…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Opinió | 06·09·2009

L’educació a Santa Eugènia es mou

Núria Terés |

El temps en l’àmbit d’educació, ve marcat pels cursos escolars. Així doncs, el setembre és el mes de recomençar l’escola i l’institut, de tornar-se a posar les piles i dissenyar el nou curs.

Si bé el balanç de l’anterior curs ja ha estat tancat, sabem que en educació, la feina feta és acumulativa. És a dir, la trajectòria dels centres educatius es va reforçant any rere any i creant la seva història educativa. Aquesta -alhora- esdevé el seu propi signe d’identitat.

Des del curs passat, hem estat reforçant, en el marc del Pla Educació i Convivència (PEiC) Santa Eugènia·Sant Narcís, els projectes d’innovació de les escoles del barri dins el projecte Donem la volta ales escoles (Ajuntament de Girona amb Departament d’Educació de la Generalitat).

El Projecte Montsalvatge al CEIP Santa Eugènia, el projecte Educació en comunicació audiovisual al CEIP Dalmau Carles i el projecte Hort-i-Cultura al CEIP Montfalgars, s’han anat consolidant com els projectes educatius d’innovació que donen singularitat i identitat pròpia a cada escola. Tots ells d’una enorme qualitat i vitalitat.

Aquests projectes educatius -per una banda- articulen la tasca dels i de les mestres dins l’escola i generen dinàmiques actives que s’estenen a tota l’activitat escolar que es fa dins els centres. Per tant, serveixen per motivar, innovar, experimentar, consolidar, transversalitzar i millorar la qualitat de l’ensenyament i dels aprenentatges dels infants. Per altra banda, aquests projectes tenen una dimensió de cares enfora, cap a tota la comunitat educativa, les famílies, el barri, la ciutat. La percepció externa, doncs, de cada escola, es va construint ara, també, a partir d’aquests projectes d’innovació. És molt important que les famílies, el barri, la ciutat, identifiquin orquestra infantil amb el CEIP Santa Eugènia, ràdio i TV infantil amb el CEIP Dalmau Carles, productes d’hort ecològic amb el CEIP Montfalgars.

Aquesta nova cultura d’entendre les escoles, no com a clòniques sinó com a diverses en base als seus projectes educatius, ens aporta un valor afegit incalculable i ens assegura no només noves oportunitats de millorar encara més la qualitat educativa, d’augmentar l’autoestima de cada comunitat educativa, sinó també de donar confiança a totes les famílies per a que facin una opció de barri a l’hora de triar l’escola per als seus fills i filles.

L’educació al barri es mou, hem començat un camí ple de novetats i esperances. El moviment s’encomana! Molt bona Festa Major!

Núria Terés i Bonet és regidora d’Educació de Girona i veïna de Santa Eugènia de Ter

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)