/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 octubre de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.487 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La plaça de toros FOTO: LLUÍS SERRATLa plaça de toros FOTO: LLUÍS SERRAT
: : Actualitat > 2005 :: Retalls de premsa | 13·05·2005

L’Audiència de Girona s’instal·larà a la plaça de toros després d’anys de recerca d’un nou espai

El Punt |

EL PUNT > L’Audiència de Girona ja té nou espai: la plaça de toros de Girona. El Departament de Justícia, l’Ajuntament de Girona i els propietaris d’aquest espai ja han tancat l’acord per fer el trasllat i avui explicaran detalls del nou edifici en una roda de premsa que presidirà el conseller de Justícia, Josep Maria Vallès. La plaça de braus resoldrà els problemes d’espai que des de fa temps hi havia a l’Audiència, on feien malabarismes per encabir cada nou servei a l’edifici de la Casa Pastors, que havia cedit temporalment l’Ajuntament. És possible que aquest nou equipament també solucioni la falta d’espai que també tenen els jutjats de Girona.

Després del Circ Cric, la que ocuparà, i ara definitivament, la plaça de toros de Girona serà l’Audiència de Girona. Durant anys, s’han fet verdaders esforços per encabir a l’edifici de la Casa Pastors tots els nous serveis que ha anat estrenant l’Audiència i per això des de fa temps es reclamava un nou edifici que, a més, es feia imprescindible per la imminent entrada en funcionament de la secció quarta. A sobre la taula hi havia hagut l’edifici de Correus, un terreny de Fontajau i un altre a Girona-2, i quan semblava que aquest últim guanyava la pugna, ha entrat en joc la plaça de braus. I aquest espai és el que s’ha trobat idoni, per la superfície (la parcel·la té 17.647 m2) i per la centralitat urbana, cosa que reclamaven els operadors jurídics.

L’acord entre els propietaris de la plaça de toros, el Departament de Justícia i l’Ajuntament de Girona es va ultimar després que el conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, i l’alcaldessa, Anna Pagans, van fer una ruta per la ciutat analitzant in situ els avantatges i inconvenients d’aquest espai, i també els altres que en aquells moments ja començaven a descartar-se. No han transcendit detalls del nou edifici, només que serà «modern». És possible que el nou espai també serveixi per encabir-hi altres serveis jurídics, ja que l’Audiència no era l’únic que estava saturat. Els jutjats de Girona també vessen fa temps i la fins fa poc degana Pilar Rovira reclamava sovint més lloc. De fet, fa tan sols unes setmanes Justícia va confirmar a aquest diari que s’ha tancat un acord amb el Col·legi d’Advocats de Girona per llogar tota una ala de la seu que han estrenat fa uns dies, per instal·lar-hi diferents serveis, com el d’atenció a la víctima.

El compte enrere

Ja feia temps que la plaça de toros entesa com a tal tenia els dies comptats. L’activitat que s’hi realitzava des de 1897 amb els animals com a protagonistes ha minvat tant que en els darrers anys només s’hi toreja quan la demanda de turistes ho requereix. Precisament per això, el propietari de la plaça de braus va signar un conveni amb l’Ajuntament que preveu la urbanització de tot el solar un cop cessi definitivament l’activitat. Això va permetre a l’Ajuntament requalificar l’ús, ja que el pla general vigent era molt restrictiu i només permetia aquella activitat. Va ser en el pla general del 2001 que es va donar a aquest solar un ús dotacional, cosa que significa que ofereixen algun tipus de servei i que, per tant, és compatible amb un edifici judicial.

La nova situació de l’Audiència de ben segur que serà aplaudida pels operadors jurídics gironins, que havien posat el crit al cel quan tot apuntava que el nou edifici es construiria a la zona de Girona II, lluny dels jutjats i als afores de la ciutat. Ahir ningú es va pronunciar respecte a això, en espera que avui el conseller de Justícia doni detalls d’aquest acord que feia tant de temps que s’esperava. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)