/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 06 abril de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.309 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Arquitectura i urbanisme | 31·01·2005

L’any 2006 serà l’«Any Rafael Masó», arquitecte

Vanessa Masip |

Un conjunt d’institucions gironines, coordinades per la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes (CoAC), treballa en la declaració de l’any 2006 com a Any Rafael Masó.

Seguint una proposta de Xavier Albertí, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Delegació de Cultura de la Generalitat a Girona i el Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Girona, coordinats per la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes, han format la comissió de treball Any Rafael Masó. El seu objetiu és la declaració i posterior organització dels actes programats per festejar el centenari de la obtenció del títol d’arquitecte, per part de Rafael Masó Valentí, l’any 1906.

La comissió Any Rafael Masó està integrada per representants de les institucions abans esmentades, a més de Xavier Albertí, i compta amb la participació de tres comissaris que seran els encarregats de dotar de continguts les dues gran exposicions que fins el moment s’han programat. Aquest comissaris són Narcís-Jordi Aragó, advocat, periodista, especialista en Rafael Masó a més de nebot de l’arquitecte i representant de la família per aquesta efemèrides; Joan Tarrús, arquitecte i estudiós de l’obra de Rafael Masó; i Narcís Comadira, escriptor i company d’investigacions de Tarrús.

La coordinació de l’Any Masó l’ha assumit el Col·legi d’Arquitectes. El projecte es basa en la participació activa de les diferents institucions implicades, les quals hi aporten, a més dels recursos econòmics, els equipaments culturals propis i la infrastructura de personal i tècnics necessaris per poder fer realitat els actes que es proposin i programin, en el marc de les programacions de cadascuna d’aquestes institucions durant l’Any Masó.

Pel que fa al calendari, es preveu iniciar els actes de l’Any Masó el juny del 2006, i elaborar un seguit d’activitats diverses, adreçades a tots els nivells de la societat, que es desenvolupin en l’àmbit geogràfic de les comarques gironines, especialment en els municipis que conserven obres de Rafael Masó. La cloenda serà a la tardor del 2007.

Pel que fa a l’exposició central de l’Any Masó, es preveu que faci itinerança per diferents poblacions, entre les que hi figuren la ciutat de Barcelona.

Vanessa Masip
Departament de comunicació a la Demarcació de Girona del CoAC

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)