/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 28 octubre de 2016 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Paulo Freire El col·lectiu Dones de Sant Narcís convida a tastar els seus cursos del Centre cívic Amb el canvi de mes, torna la quotidianitat alterada pels mesos d'estiu. El col·lectiu de Dones de Sant Narcís ha preparat -pel dijous 8 de setembre-, una presentació i primera presa de contacte dels cursos i tallers que el col·lectiu durà a terme en la programació que ha de començar en el Centre cívic del…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Opinió | 14·11·2005

L’AMPA de l’IES Santa Eugènia escriu a Pagans

Ramon Macaya |

Sra. Anna Pagans, alcaldessa de Girona,

Las mares i pares de l’AMPA de l’IES Santa Eugènia, reunits en assemblea general el passat 17 d’octubre, hem acordat dirigir-nos a vostè per demanar una vigilància policial diària i activa a les sortides dels alumnes de l’institut, amb els següents horaris: a les 13.30 h -tots els dies- i a les 17 h, els dimarts, dimecres i dijous.

Considerem que entorn del nostre institut es concentren una colla de joves, la majoria despenjats del sistema d’educació i formació o del món laboral -segons l’edat- que intenten incitar als nostres fills a conductes inapropiades. Igualment es detecta alguna persona més gran amb moviments sospitosos, que només la policia pot determinar el caràcter delictiu dels mateixos. A banda de les mesures policials, demanem que des de l’Ajuntament de Girona es reflexioni sobre aquests grups d’adolescents i joves que pul·lulen pels barris, especialment al voltant dels instituts, perquè a través d’un diagnòstic de la situació es posin en marxa programes preventius que permetin integrar positivament aquests joves a la societat.

També considerem que el carrer on està ubicat l’institut [c. Enric Marquès i Ribalta] manté un ritme creixent de trànsit, que afegit al volum d’alumnes que el creuen a la mateixa hora, justifica un recolzament especial de la policia de trànsit. Però, voldríem que aquesta presència fos a la vegada educativa, ja que hem observat que els agents es limiten a estar presents permetent aparcar davant mateix de la sortida de l’institut i fent els grossos quan els alumnes massivament creuen en vermell, desafiant als vehicles. Així com a casa intentem educar i posar els límits adequats als nostres fills, voldríem que la policia posés també els seus límits en el terreny que li pertoca com és el trànsit. És una forma de prevenir que el dia de demà siguin uns irresponsables amb una moto o un cotxe a les seves mans.

Finalment, volem insistir en que la presència ha de ser diària i activa per dissuadir els possibles intents dels que, emparats en la intermitència de dita presència, esperen els dies que no hi són els agents.

Esperem que hagi comprès les nostres inquietuds, quedem a l’espera d’una resposta i expressem el nostre desig de donar-li la col·laboració que necessiti de la nostra part per solucionar aquesta situació.

Ramon Macaya Bou és president de la junta de l’AMPA de l’IES Santa Eugènia
[altres membres de la junta són Isabel Guilera, Mariano García,
M. Àngels Herraiz, Anna Badia, Anna García, Josep Machado…]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

9 − two =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)