/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.391 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge de l'alcalde de Bluefields, Harold Bacon Brokamp, a la seu de la Coord'ONG Solidàries, a la ciutat de Girona FOTOS: GLÒRIA SÁNCHEZ BARTOLOMÉ (gloria_sanchez_bartolome@yahoo.es) Imatge de l'alcalde de Bluefields, Harold Bacon Brokamp, a la seu de la Coord'ONG Solidàries, a la ciutat de Girona FOTOS: GLÒRIA SÁNCHEZ BARTOLOMÉ (gloria_sanchez_bartolome@yahoo.es)
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 04·07·2012

L’alcalde de Bluefields (Nicaragua) va visitar Girona i Santa Eugènia de Ter, en el marc del 25è aniversari de l’agermanament

El Dimoni |

Harold Bacon Brokamp és metge i alcalde de Bluefields des del gener de 2009 pel Partido Liberal Constitucionalista. Com diuen a Nicaragua “ingresó en política” el 2005, en el Partido Liberal.

Bacon Brokamp visita Catalunya aquesta primera setmana de juliol en viatge particular, amb la seva dona i fills, i va acceptar una invitació de l’Assoc. d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA-Girona), de la Comissió pro-celebració 25 Aniversari de l’Agermanament Girona-Bluefields de la Plataforma per una Nicaragua Lliure d’Analfabetisme (PNLA), per visitar el passat dimecres -4 de juliol- la ciutat de Girona, l’IES i el poble de de Ter.

L’IES manté un agermanament amb centres de Bluefields, Escola Edwin Baltodano a la comunitat de l’Aurora, la més poblada de Kukra River (Riu Kukra) a vàries hores de panga (canoa amb motor) de Bluefields i el Nucli escolar Los Peñones i l’Institut 30 de Octubre en la Ciutat. Les activitats han estat centrades en l’alumnat de l’ESO i -a més a més de l’edició de vídeos de presentació de l’Institut i la seva comunitat educativa- mantenen correspondència escolar entre els diferents centres i treballen cooperativament diversos temes: l’aigua, els Drets Humans, etc.

Dos alcaldes, Girona i Bluefields, germans FOTO: EL DIMONI

La Mancomunitat·Can Gibert es va encarregar del programa d’activitats i d’acompanyar-lo en la seva estada a Girona: a la seu de la Coordinadora d’ONG Solidàries (10h), on va ser rebut per Sònia Cervià, Carles Serra i Paula Ballell; a l’IES (11h), on es va reunir amb Jordi Vilarrubí -director de l’IES- i la professora Dolors Puigdevall, acompanyat de Sebas Parra, Joan Quer i Manel Mesquita; i en la seva trobada amb l’alcalde Carles Puigdemont, al vespre, amb Núria Terés i veïns de de Ter. Al migdia (12h), a la visita guiada per Margarita, pel Barri Vell de Girona, des de la porta d’entrada a l’Ajuntament, amb Montse Planella i altres. Així mateix, l’alcalde de Bluefields, va prendre un vermut (14h) a la cafeteria El Sol, de la pl. del Vi, i va saludar Jordi Navarro i Pia Bosch; i va dinar (15h) a Can Lloret, de la pl. Independència de Girona, acompanyat de Núria Terés, Sebas Parra, Ramon Macaya, Carme Ylla, Joan Quer, Afra Quer, Manel Mesquita, Jordi Vilamitjana.

Amb la Mancomunitat·Can Gibert

Per finalitzar la jornada, tot passejant (17.30h) fins a de Ter, l’alcalde Harold Bacon Brokamp va assistir en una trobada informal de la Mancomunitat a la pl. del Barco (19h) per tal de compartir una estona amb els eugeniencs participants del taller de salsa, en el marc de les activitats de dinamització programades a la plaçaper a l’estiu.

Recordem que Bluefields és la capital de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Sud (RAAS) i està agermanada amb Girona des de fa 25 anys. I, d’altra banda, que l’Institut -igualment- està agermanat amb un institut de Nicaragua de la regió de Bluefields en un programa ecològico-cooperatiu.

Celebració dels aniversaris dels agermanaments amb les ciutats de Bluefields i Farsia

Aquest any 2012 es celebra el 25è aniversari de l’agermanament entre el municipi de Bluefields a Nicaragua i la ciutat de Girona. Bluefields és la ciutat més important de la costa del Carib nicaragüenc i està caracteritzada per una diversitat ètnica, multilingüe i multicultural.

També, en aquest any 2012, es celebra el 15è aniversari de l’agermanament entre la daria de Farsia al Sàhara Occidental i Girona. Farsia és una daria de la wilaya d’Smara enclavada en els campaments de refugiats de Tindouf (sud Algèria).

A la imatge, cartell del 20è aniversari de l’agermanament dissenyat per Ramonet Roca

:: RETALLS de premsa

:: EL PUNT AVUI [NÚRIA ASTORCH]
> Harold Bacon: “Volem reactivar els llaços d’amistat”. L’alcalde de Bluefields assegura que l’agermanament amb Girona ha estat molt fructífer. Considera que el 25è aniversari és un bon moment per replantejar les relacions amb la capital gironina i reforçar-les

:: DIARI DE GIRONA [PAU ESPARCH]
> Harold Bacon Brokamp: “Volem establir vincles més forts i aconseguir que els gironins facin pràctiques a Bluefields”. Harold Bacon Brokamp valora positivament la relació amb Girona i destaca la necessitat de millorar els graus d’alfabetització de Bluefields

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)