/Esports
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 setembre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.848 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Esports > Opinió | 06·10·2008

L’Ajuntament vol fer fora del pavelló de Santa Eugènia el Ceset al·legant una manca d’espai

Miguel Garcia |

El servei d’esports de l’Ajuntament de Girona farà fora del pavelló de de Ter un dels equips de nois/es del Club Esportiu de Ter (Ceset). Dijous -9 d’octubre- l’Ajuntament aprova la última proposta de distribució de pistes presentada pels serveis municipals, aquesta proposta suposa una reducció del nombre de pistes concedits inicialment al Ceset el passat 14 d’agost per donar-les a un altre club no vinculat directament amb el barri.

El Club Esportiu de Ter (Ceset) aplega actualment 175 joves entre jugadors i alumnes de la seva escola de bàsquet, desenvolupa una important tasca en foment de l’esport entre el joves i és un agent implicat intensament en la millora de la cohesió social del barri mes poblat actualment de la ciutat i on el percentatge de nouvinguts és clarament el més important de Girona. El Ceset acull tots aquells nens i nenes interessats en la pràctica i la formació de l’esport del bàsquet, en aquest sentit treballa coordinadament amb el serveis socials de barri per tal de garantir la integració esportiva de tothom i lluitar contra el risc d’exclusió social.

GRAFIC: CESET

Els serveis d’esports de l’Ajuntament justifiquen la retirada del Ceset al·legant que aquest ja fa servir la major part del pavelló en la franja horària hàbil per l’entrenament dels menors. El gràfic adjunt mostra la distribució actual de les pistes del pavelló de, la qual vol mantenir el Ceset.

Ens preguntem

 Tenint en compte que el barri de i del Pla acull 15.100 habitants (13% de la població), dels quals 2.363 són nois i noies menors de 15 anys (17% dels joves de Girona), i considerant que existeixen 6 pavellons municipals a la ciutat (Santa Eugènia, Pont Major, Fontajau, Palau I, Palau II i Vilarroja). Perquè se li ha de negar al club del barri la utilització del 52% del pavelló de quan percentualment li correspondria la totalitat?

 Perquè han de fer fora un equip del Ceset i donar la pista que, actualment està utilitzant, a un altre club que no està vinculat directament en aquest barri? Cal recordar que un 21% de les pistes de són destinades a altres clubs de fora del barri.

 Si realment existeix una manca de pavellons a la ciutat, com és que l’Ajuntament de Girona cedeix un 6% de les pistes del pavelló a veterans i agrupacions d’amics particulars? No seria més convenient destinar aquest espai per l’esport base com alternativa pels joves de la ciutat.

 En un moment com l’actual de crisis econòmica, on el risc de tancament de negocis particulars és l’ordre del dia, i l’atur una veritable realitat, no seria més raonable ubicar les activitats que organitza l’ajuntament pels adults (aeròbic, steps, tonificació, GAC…) en gimnasos especialitzats mitjançant un conveni de col·laboració? No seria més interessant destinar els diners que paguen els ciutadans per inscriure’s en aquestes activitats a donar suport als gimnasos del barri i no ha així, col·laborar en el seu tancament?

Els eugeniencs no mereixen gaudir del seu pavelló?

És demanar molt la meitat del pavelló pel club del barri? Si aquest barri acull un 17% del joves de la ciutat, com és pot qüestionar al Ceset la utilització del 8% del total de pistes poliesportives de la ciutat?

Aquest és el primer capítol del que sembla ser la voluntat dels actual gestors dels serveis d’esports municipals que, en una reunió mantinguda aquest octubre, varen insinuar la voluntat de fer fora del pavelló de de Ter a tots els menors de 15 anys i enviar-los als patis dels col·legis per fer esport, una mostra més del suport que dona l’actual consistori a l’esport de base.

Miguel Garcia és secretari del Club Esportiu de Ter (Ceset)

:: Retalls de premsa

:: JORDI ROURA [DIARI DE GIRONA · 15·10·2008]
> Problemes de pavelló

:: DIARI DE GIRONA i EL PUNT [07·10·2008]
> El denuncia la política de l’Ajuntament amb els pavellons: critiquen que al·legant falta d’espai es vulgui treure un equip del club de la instal·lació de de Ter

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)