/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.278 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Desperfectes. Molts arbres de la plaça han malmès el paviment, que presenta bonys i esquerdesFOTO: JOAN ARNAUDesperfectes. Molts arbres de la plaça han malmès el paviment, que presenta bonys i esquerdesFOTO: JOAN ARNAU
: : Actualitat > 2004 :: Retalls de premsa | 13·10·2004

L’Ajuntament veu complicat reparar els bonys
a la plaça Fidel Aguilar de Can Gibert

DdeG |

DIARI DE GIRONA > Els bonys provocats per les arrels dels arbres a la plaça Fidel Aguilar de del Pla sembla que trigaran temps a eliminar-se. Si més no, la regidora de Via Pública, Isabel Salamaña, ha assegurat recentment que la reparació d’aquests bonys suposarien realitzar una obra «d’envergadura i complicada». Fa uns dies un veí [Joan Arnau] va denunciar [en] que aquests bonys poden provocar caigudes.

En la seva resposta, Salamaña explica que troba una solució és complicada. Segons els tècnics caldria «arrencar tota la pavimentació i fer tota la vorera de nou». Aquest fet suposaria probablement arrencar diversos arbres perquè les arrels quedarien malmeses. Segons la regidora, en un article publicat a la revista digital El de de Ter, els tècnics consideren per salvar aquests arbres sembla que només seria possible intentant treure’ls abans de l’actuació urbanística i trasplantar-los.

No obstant, per Salamaña aquesta operació possiblement no tindria «gaires garanties d’èxit» i podria comportar una acció «certament llastimosa i traumàtica que ens ha portat a demanar als tècnics, que intentin donar-hi més voltes per intentar mitigar aquesta situació».

La regidora de Via Pública afirma que «la situació ens preocupa i que som molt conscients que el seu estat presenta un risc per als ciutadans». Aquesta qüestió està essent tractada des de les àrees d’Urbanisme, Medi Ambient i Via Pública, a més de l’alcaldia.
Aquests bonys, que no només han aparegut en aquesta plaça de del Pla, s’han produït per les diferents capes d’asfalt de la vorera. Tal com explica Salamaña, la vorera de tota la plaça té dues capes diferents d’asfalt, una de negra i a sobre una de vermella. Entre ambdues s’ha format una petita capa d’aire i amb el temps han fet petits moviments d’assentament desigual.

Ara, les arrels dels arbres plantats a l’entorn han trobat en aquestes escletxes un espai adient per al seu creixement. La humitat provocada sovint per l’aigua de la pluja que s’hi diposita resulta ser un aliment apreciat per ells. La qüestió és que «les arrels han tendit a pujar a la superfície, a situar-se entre les dues capes d’asfalt, per captar l’aigua, i això ha provocat els bonys que s’observen, en més o menys força, en diferents parts d’aquesta vorera».

Un altre indret on les arrels dels arbres han provocat desperfectes a la vorera és sobretot el carrer de Ter, on els bonys són de considerables dimensions. També al parc de Vista Alegre, on han saltat peces de la vorera. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)