/Esports
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 setembre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.848 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Esports > Opinió | 03·11·2008

L’Ajuntament retira definitivament una pista del pavelló Santa Eugènia al Ceset: uns 40 alumnes de l’escola de bàsquet poden quedar fora

Miguel Garcia |

Finalment, i desprès de tres mesos d’espera, l’Ajuntament de Girona va resoldre de forma unilateral -el passat 23 d’octubre- la concessió de les pistes dels pavellons municipals a les diferents entitats i clubs esportius. La decisió final de l’Ajuntament ha estat retirar una de les pistes que inicialment va concedir al Ceset (Club Esportiu de Ter) per donar-la a l’UniGirona.

:: JUNTA DIRECTIVA DEL
> El Ceset convoca els veïns de, Sant Narcís i del Pla a una concentració en defensa de l’ús del pavelló Santa Eugènia de Ter: divendres (7 nov., 18.30h)

:: ANA SERRANO
> Ceset: tots iguals per a l’Ajuntament de Girona?

:: 06·10·2008
> L’Ajuntament vol fer fora del pavelló de el Ceset al·legant una manca d’espai

El Ceset va ser creat fa 25 anys i va ser l’impulsor, conjuntament amb l’Associació de Veïns, de la construcció del pavelló fa ara 15 anys. Des de llavors, el Ceset ha treballat intensament en el foment de la formació esportiva del joves de, Can Gibert del Pla, Sant Narcís i -en general- de tota la ciutat de Girona.

Actualment hi ha inscrits 180 jugadors/es, des dels 6 anys fins als sèniors. Un 80% del seus jugadors/es són residents a Girona, la major part a, Can Gibert del Pla i. El Ceset i les entitats cíviques del barri, englobats dins del Pla Educació i Convivència (PEiC), estan treballant per oferir, a traves de l’esport, alternatives de cohesió social al barri més densament poblat i on el percentatge de nouvinguts és clarament el més alt de la ciutat.

Novament -i sempre al meu criteri- Santa Eugènia de Ter, tant el seu club com el barri en general són tractats de forma marginal per l’actual consistori. Santa Eugènia ha d’assumir la major pressió demogràfica de la ciutat, ha de permetre un creixement urbanístic insostenible, ha d’allotjar els serveis municipals que no vol el centre de la ciutat i finalment ha de cedir els seus escassos equipaments, com ara el pavelló, a la voluntat arbitraria dels responsables municipals insensibles a la realitat del barri.

Un exemple més de com el patrimoni de tots els eugeniencs es veu novament espoliat pels interessos d’una administració municipal clarament centralista. Tenim un pavelló al barri, que porta el seu nom, però que ha d’estar al servei d’altres entitats que prioritzen, de forma lícita, els resultats esportiu per davant de la prestació d’un servei social al barri.

El Ceset haurà de decidir les postures a emprendre davant de l’expulsió del nois/es del club de la pista que tenien els divendres, estem parlant de prop de 40 nois i noies, la major part procedents del tres col·legis públics del barri (CEIP, CEIP Dalmau Carles i CEIP Montfalgars). Una situació extremadament difícil si tenim en compte que fa dos mesos que es van iniciar les activitats esportives.

Miguel Garcia és veí de i membre del Club Esportiu de Ter (Ceset)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)