/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 04 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.463 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Retalls de premsa | 29·04·2008

L’Ajuntament de Girona unifica la preinscripció
a les llars d’infants públiques

ACN/DdeG |

DIARI DE GIRONA > La preinscripció a les cinc escoles bressol gestionades per l’Ajuntament de Girona i les dues de la Generalitat es farà, per primera vegada, de manera unificada. Per aconseguir-ho, s’han acordat uns mateixos criteris, s’ha situat l’Oficina Municipal d’Escolarització com a punt d’entrega de sol·licituds i s’ha creat un mapa d’escolarització amb quatre zones diferenciades arreu de la ciutat. En total, els set centres públics tenen un parc de 488 places totals, de les quals 291 estan lliures per al curs vinent. L’oferta pública que ofereixen les administracions arriba a cobrir només el 20% de la població total de 0 a 3 anys.

La regidora d’Educació, Núria Terés, ha reconegut que l’oferta per aquest tram d’edat és històricament insuficient -no és edat d’escolarització obligatòria- però ha afegit que, amb les places de les llars d’infants privades, l’oferta total frega el 60%. A més, Terés ha destacat que l’oferta pública és més elevada que la mitjana de moltes ciutats catalanes.

El nombre de places que s’ofereixen pel curs vinent són les mateixes que hi ha aquest curs, ja que no s’ha construït cap nou centre. No obstant això, pel curs 2009-2010 està previst que hi hagi 45 places més a la llar d’infants El Tarlà, al barri de. Actualment, la meitat de les places les ocupen infants de Salt i s’ha acordat amb aquest municipi que les alliberarà pel curs 2009-10. A més, durant aquest mateix curs està previst que comenci a funcionar una nova escola bressol que l’ajuntament té programada al barri de Montilivi. A aquestes previsions, s’hi afegiran les places que tingui l’altra escola bressol prevista en el Pla de mandat del tripartit que governa la ciutat i que es farà al nou barri de Domeny.

Segons dades municipals, el cost mitjà d’una plaça per a infants en el passat curs costava 572 € mensuals, dels quals l’ajuntament n’aporta el 49%, la Generalitat el 32% i les famílies paguen el 19% restant. La quota mensual per al curs 2008-09 és de 120 euros per a les escoles bressol municipals. Pel que fa als preus de les escoles bressol de la Generalitat, els preus per al curs vinent estan pendent de publicar-se però per aquest curs han estat de 75 euros mensuals, inferiors als de les escoles municipals.

El període de presentació de sol·licituds s’obre el pròxim 5 de maig i es tanca el 16. La publicació de les llistes es farà el 23 de maig i les llistes d’espera es tancaran al desembre. Totes les sol·licituds s’hauran d’entregar a l’Oficina Municipal d’Escolarització, al parc de la Devesa.

Terés ha explicat que per saber quins nens opten o no a tenir plaça s’ha fet un varem amb puntuacions segons la situació de cada infant. La puntuació augmenta si est é un altre germà al centre, si es viu pròxim a la llar d’infants, si la renda anual és baixa o si pateix l’alumne o el pare, mare o germans, alguna mena de discapacitat. Altres criteris complementaris són la situació laboral activa dels dos representants o família monoparental, ser família nombrosa o tenir una malaltia crònica. A més, Terés ha explicat que es reserva una plaça en cada grup per a nen que provenen de famílies en condicions difícils. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)