/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 21 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.388 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Opinió | 06·01·2009

L’Ajuntament de Girona pren el pèl als ciutadans

AV Devesa-Güell |

A la roda de premsa on van comparèixer el regidor de Relacions Ciutadanes i Joventut -Miquel Poch (ERC)- i el regidor de Medi Natural -Ponç Feliu (PSC)- per explicar els resultats del procés participatiu sobre el Pla d’usos de la Devesa -el passat 18 de novembre- el Sr. Feliu es va dedicar a explicar les aportacions fetes durant el procés i el Sr. Poch a fer-ne una valoració:

«Poch ha indicat que un grup de ciutadans van voler centrar el debat únicament en el pavelló i s’hi van manifestar des del principi en contra. Ara bé, segons ha afirmat el regidor, durant el procés han vist que molta gent està a favor de fer un pavelló al parc. “Si haguéssim vist una oposició frontal al pavelló durant el procés ens ho hauríem repensat, però no ha estat així i les veus crítiques han quedat minimitzades per les aportacions que han fet la resta de ciutadans”, ha assegurat.» [de la premsa local]

Hem de dir que aquesta afirmació no és certa

1. Dels quatre tallers que es van realitzar per parlar del Pla d’usos de la Devesa, el tema del pavelló es va debatre a tots quatre. L’opinió va ser favorable només en el que parlava únicament i explícita sobre els usos esportius, amb un resultat ajustat. Cal tenir en compte que gran part dels convidats al debat pertanyien a entitats esportives subvencionades per l’Ajuntament de Girona (evidentment, què havien de dir?). Als altres tres va quedar molt clar que no es volia cap nova construcció, i en el taller de gestió de l’espai natural i mobilitat ja va ser d’escàndol: la gran majoria no volia el pavelló al parc.

2. No es van acceptar les protestes que vam fer a la Comissió de seguiment amb el recolzament de diferents entitats que en formaven part.

3. Desconeixem el resultat de les 400 butlletes recollides en el procés, però dubtem que totes estiguessin a favor de fer-hi un pavelló. En aquest sentit, la plataforma Salvem la Devesa va presentar 4.446 signatures en contra de fer-hi un pavelló i Convergència i Unió -per la seva banda- en va recollir més de mig miler, que no van ser acceptades per la Comissió de seguiment del procés. Aquest fet i les irregularitats detectades al llarg de tot el procés va motivar la retirada de l’Associació de Veïns de la esmentada Comissió.

4. El procés participatiu virtual que es van inventar per poder participar en línia va deixar molt clar que els ciutadans de Girona no volen un pavelló dins del parc. És significatiu que apareguessin més d’un centenar d’aportacions favorables a la construcció del pavelló (gairebé la meitat del total que s’havia recollit en dos mesos) dos dies desprès de tancar el procés.

L’oposició frontal hi és, tot i que no es vol demostrar que existeix

El punt principal de desacord és la construcció del pavelló, encara que el Consistori no ho vulgui reconèixer. En aquest sentit, hem de dir que el procés ha estat dirigit per part del grups municipals Socialista i d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament amb l’única voluntat de poder justificar la construcció d’un pavelló al parc.

Hem esperat un mes i mig a dir la veritat, per veure si algú des de l’Ajuntament rectificava tot el que van dir en roda de premsa. En comptes de remarcar els magnífics resultats obtinguts per les aportacions al Pla d’usos, surten dient les mentides a les que ja ens tenen acostumats abans de reconèixer la derrota aclaparadora envers al pavelló.

La raó de l’entossudiment de l’Ajuntament en construir el pavelló a la Devesa radica en que el volen fer servir com a annex del Palau Firal, deixant la Devesa dividida en dues parts: una des del passeig de la Sardana cap a l’oest destinada a activitats firals i una altra, cap a l’est, que s’utilitzarà com a parc, deixant l’espai destinat a parc a la meitat de la superfície.

Voldríem dir que mai no hem estat contraris a la construcció d’un pavelló per a la ciutat. Hem donat solucions: emplaçar-lo al costat del de Fontajau, reubicar la Fira de Girona, etc. Per què no diuen que ara Fontajau els hi ha quedat infrautilitzat i no saben que fer-ne (tot i obligar a un equip a jugar-hi, quan ell volia anar a Palau)?

Ara és el moment que, utilitzant els fons extraordinaris que atorga l’Estat als ajuntaments, l’Ajuntament de Girona, la Cambra de Comerç, la Diputació i la Generalitat haurien de fer una aposta de futur envers la Fira de Girona en el sentit de reubicar-la. L’edifici que utilitza actualment, es podria destinar al pavelló, a la biblioteca, al centre cívic i a l’escola bressol (que són les reivindicacions que els veïns van fer en una enquesta realitzada per l’AV), sense malmetre més el parc. D’aquesta manera, la ciutat guanyaria un fira en condicions, un parc sense construccions i uns serveis per a la ciutat i per al barri.

A Girona, ens quedem sense espais verds i encara ens els volem reduir

Creiem que han de fer cas als resultats reals del procés, escoltar totes les veus i començar a dignificar d’una vegada per totes l’espai arbrat urbà més gran i més extraordinari de Catalunya, com ho han fet amb el Barri Vell (s’imaginen un pavelló dins els jardins de la Francesa, o al passeig Arqueològic?).

Ja n’hi ha prou de l’ordeno y mando i de la capacitat de confusió informativa que dóna el poder, aquests temps voldríem que fossin part de la història i no pas de l’actualitat.

No ens taparan la boca

En resum, els ciutadans no deixarem de mostrar la nostra oposició. No ens taparan la boca, ja que el procés que vostès van engegar i dirigir, no els dóna la raó de cap manera, tal i com han volgut fer veure als ciutadans. Ja se sap, vostès tenen el poder mediàtic i econòmic, i nosaltres som quatre arreplegats de l’Associació de Veïns, de la plataforma Salvem la Devesa, dels Naturalistes, de la CUP, del PP, de CiU, d’ICV-EUiA, de diferents associacions de Girona, comarques i de Catalunya, i de milers de ciutadans que no volem un pavelló dins del parc.

Associació de Veïns Devesa-Güell i milers de ciutadans

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)