/Esports
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.394 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge d'arxiu del Mercat de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONIImatge d'arxiu del Mercat de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONI
: : Esports > Bàsquet a Santa Eugènia de Ter i Girona | 09·03·2007

L’Ajuntament adquereix un local per cedir-lo
al Club de bàsquet Santa Eugènia (Ceset)

DdeG |

DIARI DE GIRONA > L’Ajuntament de Girona ha adquirit un local per al Club de bàsquet. L’entitat s’ha de traslladar davant el pròxim enderroc del Mercat del sector, que havia estat la seva seu des de feia anys. En les properes setmanes es concretarà el tipus de concessió que farà el consistori i el club podrà començar a fer ús de les instal·lacions. L’operació és una conseqüència del Pla de millora de barris que finança la Generalitat, ja que l’antic equipament comercial anirà a terra. En el solar resultant s’hi ha de construir una plaça pública, un bloc de pisos en un dels laterals i un centre de dia per a gent gran en l’altre.

El Mercat de es va posar en marxa a principis dels vuitanta, però no va tenir èxit i ja fa anys que està tancat. La substitució de l’antic Mercat cobert de per pisos, un centre de dia i una plaça ha acabat als jutjats. Nou, dels vint-i-cinc, propietaris han presentat un contenciós perquè creuen que el projecte -subvencionat per la Llei de barris– no està justificat i que es vulneren els seus interessos. Santa Eugènia és un barri amb una densitat de població molt alta, poques places, amb carrers estrets i edificis alts. A banda de la plaça del Barco, gairebé no n’hi ha cap altra.

El ple municipal ja va aprovar el 7 de març de l’any passat el pla de millora urbana del Mercat i en la sessió del setembre passat es va acordar engegar-ne l’expropiació.

Un dels projectes del «Pla de millora»

La reconversió de l’antic Mercat és una de les 25 actuacions prioritàries del Programa de barris. El projecte té un cost total de 14,6 milions €, dels quals la Generalitat n’aportarà 7,3, i preveu actuacions de reurbanització de carrers i espais públics. A més, també es preveu la creació d’espais lliures i la construcció de nous equipaments.

El projecte també contempla diverses actuacions de caire socioeconòmic, com l’elaboració d’un pla de reforç dels centres oberts per a infants i adolescents. Una part del Pla de millora de s’executarà amb els diners que s’ingressin de la concessió d’un aparcament. El consistori preveu obtenir 4 milions € amb les diferents operacions urbanístiques incloses al Pla de millora. Aquest projecte ha d’estar conclòs el 2009. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)