/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Mas Masó. Els pisos estaran en aquest sector, entre Can Gibert del Pla i el terme municipal de Salt FOTO: DdeGMas Masó. Els pisos estaran en aquest sector, entre Can Gibert del Pla i el terme municipal de Salt FOTO: DdeG
: : Actualitat > 2007 :: Retalls de premsa | 05·12·2007

L’Aj. de Girona rep 255 sol·licituds per comprar
un dels 34 pisos de protecció del Mas Masó

Tapi Carreras |

DIARI DE GIRONA > L’Ajuntament de Girona ha rebut 255 sol·licituds per aconseguir comprar un dels 34 pisos de protecció que s’estan construint al sector del Mas Masó. Es tracta d’una promoció d’habitatges que impulsa l’Ajuntament de Girona i Vivenda de Girona SA, entre del Pla i el terme municipal de Salt. Cadascun dels 34 pisos tindrà 75 m2, i el seu preu serà de 150.020,97 €. N’hi ha de 2 i 3 habitacions.

A aquestes 255 sol·licituds entrades fins el 3 de desembre (últim dia per incriure’s) s’hi podrien afegir altres peticions que arribin per correu ordinari en els propers dies i que s’haguessin enviat abans del citat darrer dia de la presentació d’inscripció. Del total de sol·licituds entrades a l’Ajuntament, s’haurà de determinar quines compleixen els requisits econòmics (salaris màxims i mínims) i qui ha aportat tota la documentació necessària.

Els qui passin aquesta selecció entraran en el sorteig que haurà de servir per adjudicar els habitatges. Amb aquest mètode s’evita establir cap barem en funció d’un sistema de puntació ni s’escull per d’ordre d’arribada.

Un dels condicionants que hauran d’assumir els compradors és que els pisos no es podran revendre a un preu més elevat, ja que s’ha establert que hauria de ser pel mateix preu que el de l’adquisició. A més, aquesta venda s’haurà de fer al mateix Ajuntament, que s’encarregarà de gestionar de nou el pis. D’aquesta manera s’evita la possible especulació. L’Ajuntament, a més a més, hauria de tornar a posar aquests habitatges a la venda.

El preu rondarà el dels altres habitatges de lloguer, municipals, que és d’uns 240 €

Per qüestió d’assegurar- se el cobrament de la venda, els peticionaris hauran de cobrar més de 7.500 € a l’any. No obstant no podran cobrar més d’una derminada quantitat, amb l’objectiu d’afavorir les famílies amb més problemes econòmics. Així, si hi han de viure 2 persones, no poden sumar més de 46.616 € a l’any. Si fossin 5 persones no podrien percebre més de 54.479 €.

Aquesta promoció de venda no és per persones que viuen soles si no que, com a mínim, hi haurà d’haver 2 persones. La decisió s’ha pres perquè la Fundació Bisbe Lorenzana, més a prop, també farà habitatges de protecció, i una part estaran dedicats a habitatges per a 1 sola persona.

Els pisos començaran a construir aviat i es preveu que les claus es puguin donar a principis de l’any 2009. Al sector de Mas Masó hi haurà una altra promoció de pisos de protecció oficial. En aquest cas destinats al lloguer. D’aquest apartat n’hi haurà 33 i el període per poder inscriure’s i intentar obtenir-ne un encara no s’ha concretat.

Unes 2.300 persones en les promocions

Unes 2.300 persones estan inscrites a l’Oficina d’habitatge de l’Ajuntament de Girona per obtenir informació de les promocions de pisos de protecció que es tirin endavant a la ciutat. La majoria són joves que tenen entre 25 a 35 anys. Un 36% estan disposat a comprar un pis, un 34% voldria un habitatge de lloger i el 30% restant, «el que surti».

Actualment hi ha altres promocions de pisos de protecció oficial impulsades per l’Ajuntament de Girona. Al Mas Ramada de dalt, al sector est, i les de l’antiga plaça de braus, al barri del Güell-Devesa són les que vindran després del Mas Masó. Per a les 2 zones es preveu que es puguin lliurar les claus a finals de l’any 2009 o inicis del 2010. Al sector est, els pisos es faran al carrer Guadiana. 15 d’aquests seran de venda i 14 seran de lloguer. Pel que fa a l’antiga plaça de braus, hi haurà 22 habitatges. Tots seran de lloguer. Per a més endavant, ja a finals de l’any 2010, a Domeny s’espera posar a lloguer 60 pisos i a la venda, 60 més. També n’hi haurà al carrer Freser, a l’Eixample nord, on es preveuen 12 habitatges, tot i que probablement molts es destinaran a aspectes d’inclusió social. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)