/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2009 :: Retalls de premsa | 28·11·2009

La urbanització de la frontissa de Santa Eugènia començarà el primer trimestre de 2010

Tapi Carreras |

DIARI DE GIRONA > La reurbanització del primer tram de la frontissa de començarà el primer trimestre de l’any vinent. El projecte està aprovat de fa un any però primer s’ha hagut de construir un gran col·lector, que s’espera acabar el mes vinent.

La primera fase costarà 1.015.415 € i afectarà el tram entre el carrer de i el carrer Costabona. Serà el més pacificat de la frontissa, tal com va sorgir d’un polèmic procés participatiu, on alguns veïns van queixar-se al·legant que quasi tot estava predefinit. Tindrà un vial d’un sol carril, elevat, i serà zona 30. El projecte preveu jocs infantils, sorreres, arbrat i una zona de passeig.

La frontissa és ara un descampat on aparquen els vehicles gratuïtament. Va des de la rotonda del passeig d’Olot fins al carrer Costabona. La reurbanització es farà en diferents fases i costarà uns tres milions d’€, pagats entre la Generalitat i l’Ajuntament.

La segona i la tercera fase aniran juntes i abarquen el passeig d’Olot i el carrer, on hi haurà l’aparcament soterrat de pagament que alguns residents no volen, perquè precisament s’haurà de pagar (el finançament per construir-lo va a part).

4,4 milions d’€ per 12,6 km de sanejament

La construcció del col·lector de la frontissa de absorbirà en un futur les aigües residuals de, Salt, Vilablareix o Aiguaviva, entre d’altres. Forma part de les millores a la xarxa de sanejament de Girona dins el programa d’actuació Feder (Fons europeus). El pla inclou, a més del col·lector de la frontissa, tres projectes més en aquest àmbit. Els quatre projectes impactaran sobre 12,67 quilòmetres i beneficiaran directament 16.068 habitants, segons va indicar el regidor d’Urbanisme, Joan Pluma. A partir del març es començarà a substituir el col·lector de la riera Bullidors entre Mas Catofa i la carretera de sant Gregori, per valor de 1.711.588 €. Actualment s’està construint un col·lector al riu Galligans, a l’interior de l’actual infraestructura (736.386 €), que es preveu que estigui enllestit el 2010. Finalment es preveuen millores puntuals per eliminar fosses sèptiques, substituir drenats i millorar la xarxa d’aigües pluvials en determinats punts (712.477 €). [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)