/El soroll
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 30 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.458 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la reunió informativa d'Adif al Cívic FOTO: MIQUEL PAGÈSUna imatge de la reunió informativa d'Adif al Cívic FOTO: MIQUEL PAGÈS
: : El soroll > Opinió | 11·10·2011

La reunió informativa d’Adif a Sant Narcís, desinformant de les obres nocturnes postdecret

Martí Carreras |

Davant de, amb prou feines, una trentena de persones (i no totes érem veïns!), els tècnics d’Adif, convocades -5 oct.- per l’Ajuntament de Girona, per exigència expressa de l’Associació de Veïns del, varen intentar explicar les raons que feien necessària la moratòria del decret d’alcaldia que regula les feines que es poden fer de nit.

Amb un powerpoint que, després de tres anys, els d’Adif encara no dominen; un Ajuntament només representat en la figura del regidor responsable del projecte ferroviari -curiosament també regidor del nostre barri- (i d’un únic representant de l’oposició entre el públic), evidencien la importància mínima que els mereixen les obres més importants fetes mai a la ciutat, i uns veïns assabentats de l’acte el mateix dia (convocats per l’Ajuntament sense cartells, bustiada, notes de premsa, ni notificacions): la reunió informativa promet els resultats que tots ens temem.

Ni les explicacions evidencien la urgència i la necessitat, ni la reunió pot amagar el fet que el permís ja ha estat donat amb anterioritat.

Adif, per tant, continua treballant a les nits (com ho ha fet tots aquests anys) i el decret d’alcaldia es mostra inútil si no es té la voluntat ferma de fer servir tots els mecanismes per fer-lo complir… (mentre escric aquest breu, un veí em confirma que a les dues de la matinada s’està treballant!).

La prepotència d’Adif torna a deixar els veïns sense respostes i la feblesa del nou equip de govern municipal ens deixa sense cap defensa contra els abusos de l’empresa (fins i tot, la moratòria del decret, ens deixa sense dret al pataleo!).

Esperem que el Fòrum ciutadà que s’ha de celebrar el proper divendres -14 d’octubre- a l’Auditori sigui el veritable punt d’inflexió en la relació Girona i Adif. Després de tres anys de molèsties, necessitem saber que ara la prioritat som els veïns i no les necessitats de l’empresa… n’hem aguantat tres i, malgrat tot, pel que ens han estat dient, el pitjor encara està per venir…

Martí Carreras i Planas és president de l’AV

:: DARRERA HORA

Segons un sms (i posterior confirmació del regidor de l’Ajuntament de Girona responsable del tema), el Fòrum Ciutadà TAV es farà el divendres -14 d’oct.- a l’Auditori de la Devesa. Off the record: segons trobada amb el regidor, serà un Fòrum “de trobada”, informatiu i transparent; no es presentarà cap document d’organització fins haver fet aquesta primera sessió i “vist” quin sistema cal.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)