/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.394 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 30·01·2014

La reforma d’un col·lector de Santa Eugènia costarà uns 320.000 euros; s’ha de convertir en un dipòsit de laminació perquè no s’allargarà la canonada que s’havia previst

Tapi Carreras | Diari de Girona

L’empresa Excavaciones y Pinturas serà l’encarregada de convertir un col·lector barrera en un dipòsit de laminació a per un total de 320.650 €. Es tracta d’una obra licitada per 445.995 € per l’Ajuntament de Girona, a la qual s’havien presentat ofertes de deu empreses diferents. Aquests treballs s’han d’executar perquè el col·lector no s’allargarà tal com s’havia projectat fa anys. Els treballs han de durar uns vuit mesos.

De fet, hi ha en joc una subvenció europea d’uns 800.000 €, segons va explicar en el seu moment el regidor d’Urbanisme, Carles Ribas. Corresponen a uns ajuts que es van concedir per al tram de col·lector que passava per sota la frontissa de de Ter, entre el passeig dels Països Catalans i el carrer Costabona.

L’obra havia de servir per alleugerir la xarxa actual d’aigües residuals, ja que es preveia que en pocs anys estigués pràcticament al límit del col·lapse. La infraestructura significava la continuació d’un col·lector que ja estava construït al tram del terme municipal de Salt resseguint l’avinguda Alfons Moré.

Allargament descartat

Aquesta canonada s’havia d’allargar per poder connectar-la a la planta de Montfullà o Campdorà, fent-la passar per sota de les hortes de i del riu Ter, a una nova depuradora que s’hauria d’haver construït a l’altre costat de les hortes. Al final però no s’ha executat aquesta perllongació que depenia d’una intervenció supramunicipal i que tenia un alt cost econòmic en un moment de crisi.

Per tant, la infraestructura ja finalitzada havia quedat temporalment sense ús. Un fet que posava en qüestió la necessitat i utilitat de l’obra finançada en gran part pels fons europeus i executada l’any 2009 que podrien acabar reclamant el retorn dels diners cedits ja que no s’ajustaven al motiu pel qual s’havien concedit.

Per no perdre el fons europeu se’l transformarà en un dipòsit d’aigües, que, segons el representant municipal servirà de justificant d’utilitat als inspectors dels fons europeus.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)