/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.394 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Miquel Ruiz explicava a l'alcaldessa Anna Pagans el projecte de la Poma solidària, a la Festa Major de la Devesa-Güell, dissabte passat, després de llegir el seu pregó [clic aquí] FOTO: EL DIMONIMiquel Ruiz explicava a l'alcaldessa Anna Pagans el projecte de la Poma solidària, a la Festa Major de la Devesa-Güell, dissabte passat, després de llegir el seu pregó [clic aquí] FOTO: EL DIMONI
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 21·09·2009

La «Poma solidària» de Fotògrafs per la Pau

Miquel Ruiz |

Amics, amigues, una vegada passat el parèntesis de les vacances, Fotògrafs per la Pau ens tornem a posar en marxa, aquest cop en direcció a Àfrica.

Continuem amb el suport de la Diputació de Girona, des de l’àrea de Cooperació, i així mateix comptarem amb l’inestimable suport de la Unió de Pagesos, que amb el seu president al cap, s’han posat al nostre servei juntament amb las cooperatives hortofrutícoles de les comarques gironines i altres pagesos particulars per portar a terme una campanya que anomenarem Poma solidària.

La Poma solidària pretén diversos objectius, però el principal d’ells seria aconseguir el finançament necessari per portar a terme un microprojecte a Uganda.
El projecte pretén proporcionar el cicle d’educació infantil, amb un nivell de qualitat acceptable, i una adequada alimentació dels nens en situació de vulnerabilitat dels barris de les afores de Gulu (Uganda). L’escola que es beneficiaria d’aquest projecte seria l’escola infantil Watoto Wazuri (en suahili, nens bons o nens bonics), que acull uns 200 nens i només alguns d’ells poden pagar l’educació i l’alimentació.

El projecte té un pressupost al voltant dels 12.000 € i una durada d’un any. Ajudaríem a que els nens de l’escola rebessin alimentació diària i també assegurem la seva educació bàsica i digne.

Al mateix temps amb la Poma solidària recolzem una llarga reivindicació dels pagesos de poder vendre els seus productes a un preu just i amb els beneficis de la venda de les pomes ajudarem tot un any una escola d’Àfrica.

La «Poma solidària» a la Festa Major de la Devesa-Gúell

Per tot això, i com a prova pilot, el passat cap de setmana -19 i 20 de setembre- a la plaça Miquel de Palol de Girona i dins la Festa Major de la Devesa-Güell, Fotògrafs per la Pau ha posat a la venda 1.000 pomes solidàries al preu d’1 €, així com samarretes de FxP.

Els beneficis d’aquesta venda seran per començar el projecte d’Uganda que tindrà continuació el proper mes d’octubre amb la macroparada que muntarem al centre de Girona amb 20.000 kg de pomes cedides a un preu just per las cooperatives de les comarques de Girona.

El repte de Fotògrafs per la Pau i de la Unió de Pagesos serà la de vendre aquestes pomes en el mínim de dies possibles.

Vendrem el kg de poma a preu de mercat, dons no volem en cap moment perjudicar a ningú i a més hem de tenir en compte que el que volem es obtenir el màxim de beneficis possibles per assegurar el projecte de Gulu durant un any. Els beneficis de la venta de las pomes seran pel projecte de la escola infantil Watoto Wazuri, de Gulu.

Així mateix, voldríem fer una crida perquè tots aquell ciutadans que vulguin col·laborar en el projecte, ens ajudin al mateix temps a portar endavant un altre reivindicació i és que tothom que vingui a buscar pomes porti la seva pròpia bossa: eradiquem el plàstic i així també ajudarem a Africà i ens ajudarem a nosaltres mateixos.

Miquel Ruiz Avilés és reporter gràfic, president de Fotògrafs per la Pau i veí del-Devesa

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)