/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 febrer de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico «Els records fan una ciutat», eldimoni.com publica el text guanyador del 1r 'Premi literari Jordi Vilamitjana' de Nancy Romero Sempre havia cregut que quan s'estima una ciutat és perquè s'hi ha nascut, però estava totalment equivocada. Una ciutat no s'arriba a estimar per si s'hi ha nascut o passat tota la infància i adolescència. Si arribem a emocionar-nos passejant per qualsevol dels carrers que l'envolten, és perquè recordem aquells moments que vam compartir amb…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El Pont del Dimoni en el seu emplaçament original FOTO: CURBETEl Pont del Dimoni en el seu emplaçament original FOTO: CURBET
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2017), protagonista: 660 anys | 04·07·2005

La JNC demana la reconstrucció del Pont
del Dimoni al nou giratori entre Girona i Salt

Jesús Pastor |

La JNC de Girona i Salt demana a l’Ajuntament de Girona que reconstrueixi el Pont del Dimoni al nou giratori que s’està construint a Mas Masó i que enllaçarà Girona i Salt, a l’avinguda dels Països Catalans.

Creiem que ubicant el Pont en aquest nou espai podrà ser admirat per milers de gironins i saltencs cada dia i simbolitzarà la unió de dos municipis massa vegades enfrontats, com Girona i Salt. Dos municipis que restaran units per un Pont que simbolitzarà un pont de diàleg, comunicació i cooperació entre les poblacions veïnes.

Ens posicionem en contra de que el Pont es resituï al Galligants. El Barri Vell de Girona té ja prou patrimoni històric i prou interès per ser visitat. Santa Eugènia de Ter no pot seguir tolerant l’espoliació i la degradació del seu patrimoni històric i natural (Vial de les Hortes, mosaics d’Emília Xargay, el Pont de la Marfà…).

Alhora el Pont ha de simbolitzar una frontera per al vial que l’Ajuntament de Girona pretén que travessi les Hortes de Santa Eugènia i que tant perjudicarien al barri i a Salt. Un cop més la història ens ha de demostrar que no es pot malmetre l’escàs patrimoni natural que ens resta a Girona per afavorir futurs interessos urbanístics.

Santa Eugènia és el barri amb menys espais verds i oberts de la ciutat, un caos circulatori, brut i sense presencia policial, per tant cal posar fre a la discriminació històrica que pateix el barri.

El Pont no solucionarà segurament cap dels problemes anteriors, però amb ell es recuperarà part de l’orgull de sentir-se del barri i serà un primer pas per aconseguir el barri que tots ens mereixem.

Demanem però, que amb el Pont del Dimoni no es facin experiments i que no es desvirtuï en la seva reubicació, és a dir, que cal mantenir-lo el més fidel als testimonis gràfics que es conserven i sota la supervisió d’arqueòlegs i especialistes de la UdG.

Jesús Pastor és veí de Santa Eugènia de Ter
i secretari d’organització de la Joventut Nacionalista de Catalunya de Girona i Salt

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

10 − 8 =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)