/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 25 juny de 2018 | 3a Època | Edició núm. 13.657 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico L'INS Santa Eugènia finalitza el curs amb la graduació dels estudis postobligatoris, dmà Tot allò que comença té un final. L'Institut Santa Eugènia, de Girona, celebra l'acte de graduació dels alumnes dels estudis obligatoris demà -dilluns 25 de juny- en el Teatre Reparada Domènech del Centre cívic del barri de Sant Narcís. El propòsit és fer un reconeixement als alumnes que finalitzen una etapa educativa en aquest curs…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Actualitat | 20·02·2018

La Federació d’Assoc. de Veïns de Girona defensa l’escola catalana davant del 155

FAVGi | Girona

La Federació d’Associacions de Veïns de Girona (FAVGi) es va pronunciar en defensa de l’escola catalana amb la lectura d’un manifest durant l’assemblea del passat 19 de febrer. La FAVGi rebutja la “ingerència oportunista del PP i de Cs, que, en ocasió de l’aplicació de l’article 155, pretenen mercadejar vots alterant i anul·lant el model lingüístic de l’escola catalana”; en el text es destaca que el model lingüístic de l’escola catalana és el resultat d’un ampli consens social i polític que ha demostrat “de forma tangible ésser un element essencial pel que fa la cohesió social del nostre país”.

El manifest destaca que el català “com a llengua vehicular ha esdevingut i esdevé una eina de cohesió social i principi d’igualtat d’oportunitats perquè garanteix l’aprenentatge del català, de la mateixa manera”. La FAVGi agrupa les associacions de veïns de la Devesa·Güell; Domeny, Pla de Domeny i Taialà; Eixample; Germans Sàbat, Montilivi, Palau-sacosta, les Pedreres Fora Muralla, Pont Major, Sant Narcís, Sant Narcís Sud, Can Gibert del Pla i Santa Eugènia de Ter.

El manifest en defensa del català:

“El model lingüístic de l’escola catalana resulta d’un ampli consens social i polític que ha demostrat, de forma tangible, ésser un element essencial pel que fa la cohesió social del nostre país.

“El català com a llengua vehicular ha esdevingut i esdevé una eina de cohesió social i principi d’igualtat d’oportunitats, en garantir l’aprenentatge del català, per igual, a tots els nens i nenes residents a Catalunya.

“La Federació d’Associacions de Veïns de Girona, reunits en assemblea, rebutgem la ingerència oportunista de PP i Cs, que, en ocasió de l’aplicació de l’article 155, pretenen mercadejar vots alterant i anul·lant el model lingüístic de l’escola catalana.”

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)