/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.459 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Opinió | 28·09·2009

La Devesa, un patrimoni de tots

AV Devesa-Güell |

Portem anys parlant del Parc urbà més emblemàtic de Catalunya, i sembla que no ens volen escoltar, ells són una minoria, però majoria en poder de decisió.

Ja fa més de tres anys que vam enviar a l’Ajuntament de Girona una sol·licitud demanant que la Devesa necessitava urgentment un Pla d’usos i exigint no fer cap tipus d’obra al Parc sense el consens de tots. L’assemblea de l’Associació de Veïns de la primavera de 2008 ho va corroborar per majoria absoluta.

Al llarg d’aquests tres anys

S’ha fet un debat, on el regidor d’urbanisme, Joan Pluma, va deixar molt clar que l’Ajuntament no podia fer marxa enrere, ja que tenia tot el projecte presentat i aprovat per tots els estaments de la Generalitat, cosa que s’ha pogut comprovar que no és certa.

S’ha desenvolupat un procés participatiu, que va néixer viciat i que, degut al dirigisme per part de l’Ajuntament, ens va obligar a deixar de formar part de la Comissió de seguiment. Aquest procés va deixar molt clar que els ciutadans no volen el pavelló dins del Parc, encara que s’afanyin a ocultar-ho.

Hi ha hagut molt soroll mediàtic: uns a favor(sempre han sortit les veus dels dos partits que hi donen suport), i els altres en contra(a més de les nostres, les de ciutadans emprenyats i articulistes, que no han volgut que l’Ajuntament no els escoltés).

La plataforma Salvem la Devesa ha presentat 4.800 signatures, a més de cartes rebudes al correu-e, demanant a l’Ajuntament que fes marxa enrere. Ningú les ha valorat, al contrari les han arraconades per intentar fer callar la veu del poble.

Han donat el seu suport quatre grups polítics de la ciutat(CiU, ICV-EUiA, PP i CUP), associacions de tota mena i de tot el país, i ciutadans de tot el món.

El darrer pas l’ha donat la Comissió de Patrimoni de la Generalitat, a la que volem agrair la feina ben feta que ha fet; aquesta Comissió de patrimoni ha tombat el projecte i ha denegat el permís a fer el pavelló dins del Parc. El resultat és irreversible, i esperem que l’Ajuntament ho vegi clar, i no continuï fent despeses inútils.

El que demostra tot això és que no érem només quatre arreplegats els que fèiem soroll i que no teníem raó, si no que són moltes les persones i entitats que veuen que hi ha d’altres llocs per emplaçar un pavelló i que s’aprecien la Devesa com a Parc.

Cal continuar amb aquest desgavell d’improperis, de mentides, de despeses (pel que ha representat un procés innecessari i el fet de refer tants de cops el projecte) i de mals de cap i hores perdudes per tots plegats?

Ara és l’hora de fer feina conjuntament, confegir el Pla d’usos i abandonar el projecte de fer un pavelló dins del Parc. Sense rancúnies però amb l’esperit de dignificar d’una vegada per totes aquest Parc que tenim abandonat. Cal obrir-lo a la ciutat i treure’n un rendiment cultural i paisatgístic i no pas monetari com ha estat fins ara. Dos cops per setmana el mercat, les carpes d’estiu, Fira de Girona que l’ocupa vuit mesos a l’any i les Fires de Girona per la Festa Major. A part de l’ocupació de cotxes constant per la manca d’una previsió de cercar medis que hi apropin als ciutadans. Segur que manca algun pavelló a la ciutat, i hi ha barris que estan disposats a acollir-lo.

Estem capacitats per donar solucions

L’espai que ocupa Fira de Girona ha quedat obsolet. És un espai per fer-hi firetes, sense aparcaments i ocupant mes de vuit mesos l’any el Parc. És el moment de fer una aposta per part de la Generalitat, la Diputació, l’Ajuntament i Cambra de Comerç, per fer un canvi estratègic de Fira de Girona.

Aquest espai es podria utilitzar com a pavelló i a més s’hi podria encabir el que han demanat que volien els veïns del barri: una biblioteca, un Centre cívic, una Ludoteca, un espai per a la gent gran i una escola bressol.

No caldrien gaires obres per fet tot això i fer una aposta de futur. Amb els diners que val fer un pavelló a la Devesa es podria arranjar la Devesa d’una vegada per totes com a parc. Obrir les escoles públiques i dotar-les per fer esport i d’altres activitats. Fer un acord de col·laboració amb les escoles concertades per utilitzar els seus pavellons en desús a partir de les 9 del vespre. Fer un pavelló en qualsevol altre lloc de la ciutat que no serà la meitat de costós.

Si us plau, aturin aquesta barbàrie. Ningú els dóna la raó. I reunim forces per millorar la ciutat, i la vida i comoditat dels ciutadans de Girona. Segur que els nostres fills ens ho agrairan.

Associació de Veïns Devesa-Güell i plataforma Salvem la Devesa

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)