![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
DIARI DE GIRONA > El portaveu del grup municipal de la CUP a Girona, Jordi Navarro, va demanar en el darrer ple municipal que es facin accions per recuperar la séquia com a element del patrimoni històric, cultural, hidràulic i ambiental de la ciutat. En concret, el representant de la formació independentista va plantejar la possibilitat de posar algun tipus de senyalització allà on la séquia queda visible.
El regidor de Medi Ambient de Girona, Jordi Fàbrega (CiU), va veure bé la proposta de Navarro. A més a més, va posar de manifest que estan treballant per recuperar la turbina de la central elèctrica del Molí que hi ha al carrer Santa Clara per ensenyar-la a les escoles quan hi fan visites guiades.
La séquia surt del riu Ter a l’alçada de Salt i arriba a Girona per les Hortes de de Ter amb el doble objectiu de regar les terres i de dotar de major cabal el riu Onyar abans que aquest es barregi amb el Ter. La séquia apareix en superfície fins a les Hortes de i a l’alçada del col·legi Maristes inicia el seu recorregut per sota del barri de la Devesa·Güell fins a desembocar al riu Onyar després de passar per la central elèctrica. Queda visible des de la superfície en alguns punts del seu recorregut soterrat. [Diari de Girona]