/Metròpoli
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 30 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.458 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Metròpoli > Girona | 25·08·2010

La CUP emplaça l’Ajuntament a convocar una audiència pública sobre el TAV en un mes

CUP Girona |

Tal i com ja havia denunciat la CUP, les veus crítiques amb l’execució de les obres de l’arribada del TAV a Girona s’han intensificat durant els darrers mesos. Han augmentat les incomoditats i els greuges que està provocant aquest projecte en la ciutadania gironina. El tancament de comerços, la manca d’informació i les incògnites sobre el futur del projecte, els problemes de mobilitat, les molèsties als veïns, i la incapacitat de l’equip de govern per defensar els drets dels ciutadans i exigir a ADIF el compliment dels seus compromisos són manifestacions inequívoques d’un problema que està arribant a una situació límit.

Per posar fi a l’atzucac en què es troba aquest tema, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona considera que és necessària la celebració d’una sessió pública per tractar la problemàtica, de tal manera que els representants del govern municipal donin explicacions davant la ciutadania, i perquè els veïns, comerciants i tots els col·lectius afectats o interessats, puguin expressar les seves demandes. Per a la CUP, la celebració d’aquesta sessió ha de servir per posar damunt la taula les principals afectacions, i per establir les bases per un acord ciutadà que minimitzi l’impacte negatiu d’aquest projecte a Girona. La CUP proposa que aquest acte es dugui a terme en forma d’audiència pública, una figura que preveu l’actual reglament de la participança del consistori gironí, i que culmini amb l’aprovació d’un contracte per objectius que fixi els compromisos que adquireixi l’equip de govern en el procés.

Per a la CUP, és urgent la convocatòria d’aquesta sessió pública, especialment tenint en compte que les obres avancen -cada cop afecten més barris de la ciutat, i d’aquí poc es comença a treballar a sota dels primers habitatges- i els greuges augmenten dia a dia.

Per això, la CUP emplaça l’equip de govern a convocar l’audiència pública en el termini d’un mes, a comptar des de la data d’aquesta comunicació pública -31 d’agost-. En cas que l’Ajuntament no accedeixi a la petició, la CUP iniciarà la recollida de signatures per tramitar una iniciativa formal per aconseguir la celebració de l’audiència.

La CUP reclama a l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona que faci costat a veïns i comerciants afectats per les obres del TAV

La CUP alerta que les obres del TAV estan perjudicant la qualitat de vida de molts veïns de la ciutat i que el degoteig de comerços que tanquen és preocupant. La CUP de Girona valora la possibilitat de convocar una audiència pública i reclama més transparència.

La CUP ha adreçat un escrit als partits que formen l’equip de govern de la ciutat reclamant-los més fermesa en la defensa de veïns i comerciants i alertant-los alhora del degoteig de tancament de comerços que hi ha, especialment al, un dels més afectats per les obres.

Una delegació de la CUP ha visitat darrerament la zona d’obres i es constata que la preocupació per part de veïns i comerciants va en augment. La manca d’informació sobre el desenvolupament de les obres, les incògnites sobre el tren convencional i la complexitat de les mateixes obres estan generant un clima de crispació entre alguns barris, que veuen la seva qualitat de vida perjudicada; motius pels quals la CUP considera que l’equip de govern s’ha d’esmerçar més en informar a la ciutadania. En aquest sentit, la CUP reclama que tot el pes institucional de l’Ajuntament de Girona es posicioni amb fermesa al costat dels afectats i que exigeixi a ADIF més celeritat.

Finalment, la CUP està valorant la possibilitat de convocar una Audiència Pública en que veïns, equip de govern, oposició i públic en general dialoguin i s’informin sobre aspectes relacionats amb les obres del TAV, el tren convencional, l’estació provisional, les afectacions al comerç de barri…

Punts fixos per signar

Bar Empúries (davant del CEIP Mare de Déu del Mont)
La Botiga del Barri (davant del CEIP Cassià Costal)
Ferreteria Josep (prop de les Dominiques)
El Celler (plaça Assumpció de)
Tallaferro (plaça de l’Oli del Barri Vell de Girona)
Bar La Pedra (carrer Mercaders)
Casal Independentista El Forn (carrer del Carme)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)